AA

Avrupa'da yaşayan Türklerin, yıllık izinlerini memleketlerinde geçirmek için kara yoluyla Türkiye'ye gelişleri devam ediyor.

Türkiye'ye ulaşmak için aylarca bekleyen ve büyük hasret çeken gurbetçiler, yurda girişte ise duygusal anlar yaşıyor.

"Dost ve akrabalarımızı ziyaret edeceğiz"

Almanya'dan gelen Süroş Yükseloğlu, 45 yıldır gurbette yaşadığını Türkiye'ye her geldiğinde büyük sevinç yaşadığını ifade etti.

Türkiye'de olmanın tarif edilemez bir duygu olduğunu dile getiren Yükseloğlu, "Bazen yılda 2-3 kez geliyorum. Hiç gelemeyenler oluyor. Türkiye'ye gelmekten dolayı çok memnunum. Dost ve akrabalarımızı ziyaret edeceğiz." dedi.

Sevinçten hüngür hüngür ağladı

Gözyaşlarına hakim olmayan Yükseloğlu, konuşması sırasında hüngür hüngür ağladı.

"Vatanımıza vardık, mutluyuz"

Avusturya'dan yurda gelen gurbetçilerden birisi olan Serpil Kurt, Türkiye'ye ulaştıkları için çok duygulu olduklarını söyledi.

Kapıkule'den girerken gözlerinin dolduğunu ifade eden Kurt, "13 saatte Edirne'ye geldik. Vatanımıza vardık, çok mutluyuz." dedi.

Mehmet Kurt ise Türkiye'ye ulaşmanın heyecanını yaşadıklarını belirterek, "Çok mutluyuz ve heyecanlıyız vatanımıza geldik. Türkiye'ye gelince içimizi sevinç kaplıyor, tarifsiz duygular yaşıyoruz. Avusturya'dan 13 saatte uyumadan geldik, hiçbir uyku ve yorgunluk yok." diye konuştu.

"Havasını teneffüs ettik, o bile yetti"

Ailesiyle Almanya'dan gelen Erol Tarcan, Türk bayrağını görünce manevi duygularının yoğunlaştığını dile getirdi.

Gurbette yaşamanın zor olduğunu belirten Tarcan, "Kapıkule'ye geldik, havasını teneffüs ettik o bile bize yetti. Türkiye'de çok mutluyuz. Allah vatanımıza, milletimize ve devletimize zeval vermesin." ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)