İHA

Ankara'nın ilçesi Olukpınar köyü mevkiinde, Çetin Karayel kontrolündeki Öz Ağrı Seç Turizm firmasına ait Mercedes marka 04 AAV 951 plakalı yolcu otobüsü köprü ayaklarına çarptı.

Çarpmanın etkisiyle meydana gelen kazada, Fezile Baydar (59), Suna Yaşar Bilgi (28), Ayşan İlman (49), Elif Mira İlman (9), Satı Polat (54), Mahmut Esin (32), Bayar ailesinden Dilan Bayar (31), Muhammet Ozan Bayar (10) ve otobüs şoförü Çetin Karayel'in de (45) içerisinde bulunduğu 9 kişi hayatını kaybederken, 30 kişi de yaralandı.

Kazaya ilişkin Batı Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında makine mühendisi, elektrik mühendisi ve trafik bilirkişisinden oluşan 5 kişilik heyet oluşturuldu.

ŞERİT İZLEME VE DEĞİŞTİRME KURALLARINA UYULMADI

Bilirkişi tarafından Başsavcılığa sunulan ön raporda, şerit izleme ve değiştirme kurallarına riayet etmediği belirtilen şoför Karayel'in doğrudan etkisinin olduğundan bahsedildi.

Plaka Tanıma Sistemi (PTS) ve Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) kayıtlarının da incelendiği raporda otobüsün teknik arıza ve kusurun bu aşamada görülmediği, buna ilişkin Başsavcılığa sunulacak olan asıl raporda detaylı şekilde yer alacağı bilirkişi heyeti tarafından aktarıldı.

Raporda otobüsün Doğubayazıt çıkışından, kazanın gerçekleştiği Olukpınar mevkiine kadarki kayıtları ve otobüsün durakladığı dinlenme tesislerinin görüntülerini detaylı şekilde incelendiği bilgisi yer aldı.

AYRINTILI İNCELEMENİN ARDINDAN ASIL RAPOR

Ankara'da son olarak Mevlana Bulvarı, Armada AVM ve Temelli Karakolu güzergahında görüntüleri incelenen otobüsün, son olarak yapmadan 10 dakika önce 04.50'de görüntülendiği kaydedildi.

Bilirkişi heyetinin otobüsü ayrıntılı şekilde incelemesinin ardından, Batı Başsavcılığına asıl raporu sunacağı belirtildi.

"7 KİŞİNİN HAYATİ TEHLİKESİ VAR"

Sağlık birimlerinden elde edilen bilgiye göre ise kaza sonrası 2 kişinin entübe olması sebebiyle yoğun bakıma alındığı kaydedilirken, 7 kişinin ise hayati tehlikesinin sürdüğü belirtildi.

Kaza sonrası 3 kişinin ise tedavilerinin tamamlanmasının ardından taburcu edildiği öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Ağrı'dan İzmir'e gitmek üzere yola çıkan Çetin Karayel kontrolündeki Öz Ağrı Seç Turizm firmasına ait Mercedes marka 04 AAV 951 plakalı yolcu otobüsü, sabaha karşı Ankara Polatlı'nın Olukpınar köyü mevkiinde yoldan çıkarak köprü ayaklarına çarptı.

İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri otobüste sıkışanları kurtardı. Yaralılar, ambulanslarla çevredeki hastanelere sevk edildi.

Kazada Fezile Baydar (59), Suna Yaşar Bilgi (28), Ayşan İlman (49), Elif Mira İlman (9), Satı Polat (54), Mahmut Esin (32), Bayar ailesinden Dilan Bayar (31), Muhammet Ozan Bayar (10) ve otobüs şoförü Çetin Karayel'inde (45) içerisinde bulunduğu 9 kişi hayatını kaybederken, 30 kişi de yaralandı.

Cenazelerden 5'i uçakla Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı'na getirildi. Yakınlarının gözyaşlarıyla ve ağıtlarla karşılanan cenazeler, toprağa verilmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)