Bilimle değil, başörtüsüyle uğraşan proflar gördü bu ülke

Türkiye'nin birbiri ardına uydularını uzaya göndermesi, her giden uydunun ardından bir sonrakinin hazırlıklarına başlanması artık Türkiye'nin dünyanın teknoloji ülkeleriyle beraber uzay teknolojisine eriştiğinin en büyük göstergesi.

Dün, bu teknolojinin ulaştığı noktayı hep birlikte canlı yayında izledik, Göktürk-2'nin uzaya fırlatılışına şahit olduk, gururlandık.

Bilimle değil, başörtüsüyle uğraşan proflar gördü bu ülke

GÖKTÜRK-1 uzaya fırlatıldı VİDEO

UZAYA ÇIKMAK YERİNE, BAŞÖRTÜLÜ AVINA ÇIKAN PROF

Türkiye bugüne kadar öyle dönemlerden geçti, öyle olaylar yaşadı ki uzay çağına tesir eden ülkelerden biri olabileceği belki de kimsenin aklına gelmiyordu. Çünkü henüz birkaç yıl öncesine kadar, astronomi ve uzay bilimleri alanında profesör unvanı alacak kadar yüksek mertebedeki hocalarımız, bilimin peşinden koşmak, koşturmak yerine fakülte bahçesinde başörtülü avına çıkıyordu.

Bilimle değil, başörtüsüyle uğraşan proflar gördü bu ülke

Başörtülü Öğrancilerin Fotoğrafını çeken Prof VİDEO

BAŞÖRTÜLÜLERİ FİŞLİYORDU

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü eski Öğretim Üyesi Prof. Rennan Pekünlü bu akademisyenlerin en bilineni. Üniversite bahçesinde, derse başörtüsü ile giren öğrencileri elindeki fotoğraf makinesiyle tek tek fişliyordu.

Türkiye dün uzaya fırlattığı Göktürk-1'le bir şeyi daha ispatladı; o dönem kapandı. İnsanların inançları, giyimleri, başörtüleri, sakallarıyla uğraşanlar bu medeniyetin gelişimine de bilimdeki ilerleyişine de hiçbir fayda sağlayamamış.