BİM'den 100'ü aşkın mağazada ücretsiz ürün dağıtımı
AA

Türkiye'nin her yerinden depremzedelere yardım eli uzatılıyor.

Birçok firma ürünlerini ücretsiz olarak halka dağıtıyor. Bu yardım kampanyasına büyük zincir marketlerden biri olan BİM de katıldı.

BİM'den yapılan açıklamaya göre, başta Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya, Hatay, Şanlıurfa, Adıyaman ve Diyarbakır olmak üzere Güneydoğu Anadolu'yu ağır bir şekilde vuran, son yılların en büyük felaketinin ardından depremzedelere yardım için zamana karşı mücadele ediliyor.

Tırlarla malzeme gönderildi

İlk andan itibaren yardım çalışmalarına destek veren BİM, resmi kurumlarla iş birliği içinde 20 bin adedin üzerinde battaniye, tek kişilik ve çift kişilik yorganlar, çocuklar için binlerce yorgan, battaniye, atkı, bere, eldiven, sweatshirt, polar, kışlık oduncu gömlek, ayakkabı, yetişkinler için üst ve alt polarlar, kazaklar ve ısıtıcılardan oluşan 100 bine yakın ihtiyaç malzemesini tırlarla bölgeye gönderdi.

Ürünler ücretsiz dağıtıldı

Ayrıca, afet bölgesindeki depolarından AFAD aracılığıyla temel ihtiyaç maddeleri sevkiyatına da devam ediliyor. BİM, deprem bölgesindeki 100'den fazla mağazasında da temel ihtiyaç ürünlerini güvenlik güçlerinin gözetiminde halka ücretsiz dağıttı.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)