Mustafa Kemal Atatürk üzerine yazdığı kitaplarla büyük bir servet elde eden Yılmaz Özdil, elde ettiği kazançla Muğla'nın Bodrum ilçesinde lüks bir villa aldı.
Villada kaçak yapılaşmaya giden Yılmaz Özdil, adım adım villasını büyüttü.
CHP'li Bodrum Belediyesi, yapılan incelemenin ardından ayrıntılı bir açıklama yaptı.
TERAS ALTINA KAÇAK ODA VE DAHA FAZLASI
Açıklamada; Yılmaz Özdil'in, villasına kaçak olarak müştemilat, jeneratör odası, bahçe deposu ve zemin terası altına ilave oda yaptırdığı belirtildi.
CHP'li belediyenin açıklamasında, söz konusu villanın ruhsatının iş yeri olarak alındığı, daha sonra konut yapıldığı da belirtildi.
İMAR BARIŞI SONRASINDA KAÇAK YAPI YÜKSELDİ
31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı yapılar için Yapı Kayıt Belgesi almak üzere çıkarılan İmar Affı için 8 Haziran 2018'de başvurular başlarken, Muğla İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri, villanın bulunduğu bölgenin uydu fotoğraflarından, Özdil'in villasına yapılan teras ve müştemilatın İmar Barışı sonrasında kaçak olarak yapıldığını belirledi.
YIKIM TALİMATI BELEDİYEYE GÖNDERİLDİ
Bunun üzerine Bodrum'da aylardır kaçak yapılarla mücadele eden Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri, Özdil'in villasındaki imara aykırı alanları belirledikten sonra soruşturma başlattı.
Soruşturmanın tamamlanmasının ardından dosya, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gönderildi. Ayrıca Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından villadaki kaçak eklentilerin yıkımı için yazılan talimat, Bodrum Belediyesi'ne tebliğ edildi.
YALAN BEYANDAN SUÇ DUYURUSU
Müdürlük ayrıca, İmar Barışı'ndan sonra bile kaçak inşaat yapılmasını gizlediği, yanlış bilgi vererek kamu görevlilerini yanılttığı iddia edilen Özdil'in eşi hakkında, 'yalan beyanda bulunduğu' gerekçesiyle Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacak.
KAÇAK YAPILAR UYDUDAN TESPİT EDİLDİ
Villadaki kaçak yapıları önce uydu görüntülerinden tespit eden Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, dün villaya giderek inceleme yaptı.
İŞTE BODRUM BELEDİYESİ'NİN AÇIKLAMASI
Parselin yapılaşması hakkında:
* İlk ruhsat 12.02.2008 tarih ve 2008/16 sayılı yapı ruhsatı ile düzenlenmiştir. (2 bağımsız bölümden oluşan tek kat (120,00 m²) iş yeri’dir.)
* Sonrasında bu yapı ruhsatına göre herhangi bir inşaat faaliyetine başlanılmamış ve iki yılda bir (süre uzatımı amacıyla) yenileme ruhsatları düzenlenmiştir.
* Daha sonrasında 20.12.2016 tarih ve 2016/746 sayılı tadilat ruhsatı düzenlenmiştir.
(Bu ruhsat da 2 bağımsız bölümden oluşan tek kat (142,50 m²) iş yeri’dir.
* Söz konusu yapı için (iş yeri olarak) 10.08.2017 tarih ve 2017/383 sayılı yapı kullanma izin belgesi düzenlenmiştir.
Yapının mevcut durumu hakkında:
* Yapıda onaylı yapı ruhsatı eki mimari proje dışında;
-müştemilat (18,00 m²)
-jeneratör odası (13,50 m²),
-bahçe deposu (9,50 m²),
-zemin terası altında ilave oda(81,00 m²) bulunmaktadır.
* Ayrıca teras üst örtü/pergola projedeki gösteriminden (ahşap mertekler) farklı olarak çelik konstrüksiyon üzeri ahşap kaplama (üzeri kiremit) şeklinde imal edilmiştir ve projeden farklı olarak binanın sağ ve sol cephesinde büyütülmüştür. (iskan sonrası)
* Bu düzenlemeleri kapsayan 11.09.2018 tarih ve JJH1BT5K belge numaralı Yapı Kayıt Belgesi bulunmaktadır.
* Yapı Kayıt Belgesi “Konut-1 bağımsız bölüm-310,00 m²” olarak düzenlenmiştir.
* Tapu kaydında taşınmazın niteliği; “2 Katlı Betonarme Konut ve Arsası” olarak belirtilmektedir.
Daha Fazla Yorum Yükle
0 Yorum Yapılmış