Haber Merkezi

Diyarbakır'da gerçekleşen Narin Gürhan cinayetinde kilit öneme sahip silinen mesajlarının talep edildiği halde verilmemesi yerli ve milli çözümlere olan ihtiyacı gündeme getirdi.

Ardından İsrail, çağrı cihazı ve telsizlerin pillerine yerleştirdiği sistem ile Lübnan'da patlamalar gerçekleştirdi.

Bu konu da çeşitli platformlarda siber güvenlik konusunu hatırlatarak, tartışma konusu oldu.

"DOĞRU YORUM"UN KATILIMCILARI İKİYE BÖLÜNDÜ

TV 100 kanalında Başak Şengül ile “Doğru Yorum” programında da İsrail tarafından çağrı cihazı saldırısı ile ilgili Millet Haber Ajansı Genel Başkanı Sinan Burhan ile İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Aslan arasında mesajlaşma programı konusunda tartışma yaşandı.

"NARİN CİHAYETİNDE WHATSAPP'TAN İSTENEN MESAJLAR VERİLMEDİ, NEDEN BİP'İ KULLANMIYORUZ?"

Gazeteci Sinan Burhan, programda yerli ve milli uygulamaların kullanımı konusunda, "Diyarbakırda yaşanan malum bir Narin cinayetinde Adalet Bakanlığı’nın İçişleri Bakanlığı’nın müracaat etmesine rağmen Whatssapp’ın yazışmaları 'yok denerek' vermediğini" belirterek, şu ifadeleri kullandı:

Bizim bir BİP uygulamamız var. Hatırlar mısınız. Kendimizde de bazen hata arayalım. Şu anda çoğumuz bu uygulamayı kullanmıyoruz, neden kullanmıyoruz.

"DEVLETE GÜVENMİYORSUN"

Mehmet Aslan ise bu açıklama üzerine şu yanıtı verdi:

Neden kullanmıyoruz biliyor musunuz? Devlete güvenmiyorsunuz bunun araştırmasını yaptık biz. O yüzden devlete güvenmiyorsun.

"DEVLETE GÜVENMEYİP AMERİKA’YA MI GÜVENİYORSUNUZ"

Burhan, bu yanıtın üzerine tekrar söz alarak, "Amerika’ya güvenip de Mehmet Bey Türkiye’ye mi güvenmiyorsan, ayıp bir şey." dedi.

BİP NEDİR?

BiP, Turkcell tarafından iOS ve Android kullanıcıları için geliştirilen, herkesin ücretsiz şekilde kullanabileceği anlık mesajlaşma uygulamasıdır.