Haber Merkezi

Geçtiğimiz günlerde başıboş sokak köpekleri sorunuyla ilgili Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM'deki komisyonda görüşülmeye başlandı.

Komisyonda görüşmelerin başlamasıyla birlikte sert tartışmalar da beraberinde geldi.

TBMM'ye alınan bazı hayvanseverler, Meclis çatısı altında çeken hareketler sergiledi.

Grup, salonun bulunduğu Meclis koridorunda slogan atarak teklifi protesto etti.

TBMM koridorundaki görüntülere tepki gösterdi

Grubun ıslık çalıp, slogan atarken çekilen görüntüleri sosyal medyada yayınlanırken konuyla ilgili en sert tepki, Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi.

Bundan sonra Meclis'te gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini söyleyen Erdoğan, "Milletvekiline, hem de Yüce Meclis çatısı altında katil diye bağıran da, onu oraya getirip o cesareti veren de, bütün millete karşı saygısızlık yapmıştır, edepsizlik yapmıştır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca kimsenin Meclis'in şanına ve konumuna gölge düşüremeyeceğini de sözlerine ekledi.

"Biz, üç-beş marjinal karakterin çığırtkanlık yaparak, bağırarak, çağırarak Meclisi çalışamaz hale getirmesine eyvallah etmeyiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili şunları söyledi:

Birileri kalkıp geliyor, daha doğrusu buraya, Meclis’e taşınıyor, Meclis koridorlarını işgal ediyor; utanmadan sıkılmadan Meclis çatısı altında milletvekillerine katil diye bağırabiliyor. Milletvekili, milletin temsilcisidir. Milletvekili, sadece kendisini seçenlerin değil, tüm Türkiye’nin, 85 milyonun tamamının vekilidir. Milletvekiline, hem de Yüce Meclis çatısı altında katil diye bağıran da, onu oraya getirip o cesareti veren de, bütün millete karşı saygısızlık yapmıştır, edepsizlik yapmıştır. Biz, bu densizliğe, bu edepsizliğe, bu şımarıklığa pabuç bırakacak, boyun eğecek bir grup değiliz. Biz, üç-beş marjinal karakterin çığırtkanlık yaparak, bağırarak, çağırarak Meclis'i çalışamaz hale getirmesine eyvallah etmeyiz. Burası, Gazi bir Meclis’tir, milletin Meclisidir, milli iradenin tecelligahıdır. Kimse Gazi Meclis’in şanına ve konumuna gölge düşüremez.

"Böyle bir edepsizliğin tekrar yaşanmaması için gerekli tedbir alınmalıdır"

Meclis Başkanımız, Meclis İdare Amirlerimiz, böyle bir edepsizliğin tekrar yaşanmaması için gerekli tedbirleri almalıdır. Utanç verici tüm sahnelere rağmen yasa teklifi dün komisyonda kabul edildi. Sadece insanları değil, sokak hayvanlarını da yaşatmayı amaçlayan kanun teklifimize “evet” diyen tüm milletvekillerini tebrik ediyorum. Bu meseleyi, Meclis tatile girmeden önce inşallah Genel Kurul’un da takdirine sunacak; orada da taşkınlıklara prim vermeden, inanıyorum ki Cumhur İttifakı olarak, teklifi yasalaştırarak sokaklarımızı güvenli hale getireceğiz.