AA

Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu'na katılmak üzere New York'ta bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkevi'nde ABD'de faaliyet gösteren bazı düşünce kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldiği yuvarlak masa toplantısında konuştu.

Burada dünya gündemine ilişkin önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 Kasım'da gerçekleşecek olan seçimlerine ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

Kamala Harris ve Donald Trump'ın yarıştığı seçimlere ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, başkan kim olursa olsun Amerika'ya olan bakışın değişmeyeceğinin altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının devamı ise şu şekilde:

"AMERİKA'YA BAKIŞIMIZ VE İLİŞKİLERİMİZ DEĞİŞMEYECEK"

5 Kasım'da düzenlenecek olan Amerika başkanlık ve kongre seçimlerini tüm dünya gibi biz de yakından takip ediyoruz. Seçimler sonucunda başkan kim olursa olsun Amerika'ya bakışımız ve ilişkilerimizdeki üst düzeyli diyaloğumuz değişmeyecektir. Türkiye, NATO'nun en güçlü müttefiklerinden biridir. Aynı zamanda Avrupa Birliği'ne tam üyelik perspektifi olan bir ülkeyiz.

"ÇOK FARKLI BİR İKLİM YAKALADIK"

Batı dünyasıyla iş birliğimizi geliştirirken, doğuya ihmal nazarıyla bakmıyoruz. Batı dünyasıyla iş birliğimizi geliştirirken doğuyu ihmal etmiyoruz. Gerek Şangay İşbirliği Teşkilatı gerek BRICS gerekse ASEAN'la diyalog zemininizi güçlendirmekte kararlıyız. Bu konuda son dönemde kritik adımlar attık.

Çok farklı bir iklim yakaladık. Ülkemizin çıkarlarını merkeze alan Türkiye eksenli bir anlayışla farklı bölgesel teşkilatlarla işbirliğimizi daha da ilerleteceğiz.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)