ensonhaber.com

Kabine, yaklaşık bir ay aranın ardından yoğun bir gündemle toplandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2 saat 45 dakika süren toplantının ardından kameraların karşısına geçti..

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında Kayseri'de başlayan ve Suriye'nin kuzeyine sıçrayan provokasyonlara değindi.

"Bayrağımıza uzanan mülevves elleri kırmasını bildiğimiz gibi, ülkemize sığınan mazlumlara uzanan elleri de kırmasını biliriz" diyen Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Suriyeli muhacirlere ensar olmanın onurunu şeref madalyası olarak iftiharla taşıyacağız"

Suriyeli muhacirlere ensar olmanın onurunu göğsümüzde bir şeref madalyası olarak iftiharla taşıyacağız. Buna gölge düşürecek 13 yıldır ülkemizin şefkat şemsiyesi altında olan mazlumları sıkıntıya sokacak hiçbir eyleme girişmeyiz.

Suriyeli kardeşlerimizin gönüllü, güvenli ve onurlu geri dönüşlerini bugüne kadar hep teşvik ettik. Suriye'nin kuzeyinde bölücü terörden arındırdığımız yerleşim yerlerine 670 bin kişi geri döndü.

Katar'ın da desteğiyle hayata geçirdiğimiz konut projelerimiz tamamlandığında bu sayıya 1 milyon daha eklenecek. Suriye'de huzur ortamı sağlandığında geri dönüşler de artacaktır.

"Bu sinsi tuzağa düşmeyeceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları;

Geçmişte etki ajanları üzerinden ülkemize hangi bedellerin ödetildiğini net şekilde hatırlıyoruz. Kayseri'de son derece rezil bir taciz üzerinden aynı kaos planlandı. Aynısı Suriye'de de planlandı. Bunlara kimlerin figüranlık yaptığını çok iyi biliyoruz. Bu sinsi tuzağa düşmeyeceğiz.

Irkçı vandallığa boyun eğmeyeceğiz. Bayrağımıza uzanan elleri kırdığımız gibi mazlumlara uzanan elleri de kırmasını biliriz.

Kayseri'deki olaylar sonrası polisimize saldıran, iş yerleri ve evlere zarar veren 474 provokatör gözaltına alındı.

Türkiye'nin Suriye'deki varlığı teröristanı engellemek.

Kamu düzeni devletimizin kırmızı çizgisidir, bu çizginin yok sayılmasına eyvallah demeyeceğiz.

Yeşil Vatan korunuyor

Yüzde 90'ı insan kaynaklı olan orman yangınlarının önüne geçmek için var gücümüzle çalışıyoruz.

Orman yangınlarıyla etkin mücadele konusunda önemli adımlar attık;

26 uçak, 105 helikopter ve 5 binden fazla kara aracı ile sürdürüyoruz. Ekipmanları da ileri teknolojiyle yeniledik.

Halihazırda 14 Bayraktar TB2 İHA'mız ile Yeşil Vatanı'ı 7/24 izliyoruz. Yangınlarla mücadelede İHA kullanan 2 ülkeden biriyiz. 184'ü akıllı 776 kule ile ormanları takip ediyoruz.

4 bin 744 havuz ve gölet yapıldı. Yapay zek tabanlı sistemler devrede. Ormanlar için 25 bin personelimiz ve 122 bin gönüllü ormanlarımızı korumak için fedakarca çalışmaktadır.

Ormanlarımıza sahip çıkma ve koruma noktasında tüm vatandaşalrımızdan daha fazla itina bekliyoruz. Yaz sıcaklarının en yoğun yaşandığı günlere girdik en ufak ihmalin bile büyük zararlara sebep olacağını unutmayalım.

"Tarım politikalarını eleştirenlerin çoğu ön yargıyla hareket etmektedir"

Hükümetlerimizin tarım politikalını eleştirenlerin çoğu ön yargıyla hareket etmektedir. Her mesele gibi tarım konusuna da istismar olarak bakıyorlar.

Tarım ciddi bir uğraştır, ülkemiz açısından çok stratejik bir sektördür. Çiftçi kardeşlerimizin hakkını daima verye çalıştık. Son 21 yılda reel rakamlarla 1 trilyon 364 milyar lira tarım desteği verdik. 2024'te 56 milyar lira destek ödemesi yapıldı.2024 Tarımsal destek hedefi 91,5 milyar lira.

"Çiftçiler mağdur edilmeyecek"

Toprak Mahsulleri Ofisimiz çiftçimizin ürününü en hızlı şekilde almak ve gerekli depolamayı yapmak ve zamanında ödemesini gerçekleştirmek için gayret gösteriyor. Ofis hububat teslim eden üreticilemizin ödemesine başladı.

6 Haziran'a kadar ürün verenlerin ödemeleri yapıldı. Çiftçiler mağdur edilmeyecek.Tüm imkanlarımızla çiftçilerimizin yanındayız.

"Netanyahu durdurulmadan Türkiye dahil bölgedeki hiçbir devlet güvende değildir"

Batılı güçlerin askeri, diplomatik, siyasi desteğini arkasına alan İsrail'in gözünü komşularına diktiğini görüyoruz. Lübnan'a yönelik saldırıların ve tehdit dilinin artması bölgemizin geleceği adına bizi ciddi manada endişelenmektedir.

Batı dünyası destek verdikçe İslam alemi de sessiz kaldıkça Netanyahu denilen caninin tüm bölgemizi ateşe sürükleme pahasına işgal politikasına devam edeceği anlaşılıyor.

Netanyahu yönetimi altındaki İsrail saldırganlığı durdurulmadan Türkiye dahil bölgedeki hiçbir devlet güvende değildir.

Erken seçim tartışmaları

Erken seçim tartışmaları muhalefet bünyesinde başlayan iç savaşın dışa yansımasıdır. Muhalefetin diğer birçok alan gibi burada da Türkiye'yi geriden takip ettiği anlaşılıyor. Muhalefet kendi içindeki bilek güreşini perdelemeye çalışmaktır. Biz sadece ve sadece işimize odaklanıyoruz. Her biri altın değerinde 4 yıllık süreyi en iyi şekilde kullanmaya çalışıyoruz. Muhalefet iç hesaplaşmasını ülkeye, ekonomiye zarar verecek şekilde yürütmemelidir.

Türkiye Yüzyılı'nın inşasına devam edeceğiz.