Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Din Şurası konuşması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da toplanan Olağanüstü Din Şurası'na katıldı.

Burada kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı, şurayı toplayan Diyanet İşleri Başkanlığı'na teşekkür etti.

"238 VATANDAŞIMIZI KATLEDENLERE.."

15 Temmuz'daki FETÖ'nün kanlı darbe girişimine ilişkin konuşan Erdoğan, "238 vatandaşımızı katledenlere masumiyet atfetmek Gayretullah'a dokunur. Zalime merhamet etmek mazluma zulümdür." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Din Şurası konuşması

Erdoğan: Zalime merhamet etmek mazluma zulümdür VİDEO

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

"Bu hain yapının 40 yıldır toplumumuzda bulaşıcı bir virüs gibi yaşayabilmesi dini değerleri öne çıkartan kimliği sayesinde olmuştur.

Milletimiz meşrebi ne olursa olsun "Allah" diyen, ibadetini yerine getiren, en azından böyle gözüken her gruba olduğu gibi bu yapıya da iyi niyetle yaklaştı.

SİNSİ HESAPLARIN ALETİ OLDUĞUNU GÖREMEDİK

Milletimiz gibi biz de bu yapıya iyi niyetle destek oldu. Bu yapının sinsi hesapların aleti, aracı olduğunu uzun süre görmedik, göremedik.

TSK DAVALARI

TSK'ya yönelik davalarla ilgili ciddi şüphelerim oluştu. Komutanlara yönelik suçlamaların gerekçeleri beni ikna etmiyordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Din Şurası konuşması

2013'te yaşadığımız 17/25 Aralık darbe girişimi bu hain örgütün gerçek yüzünü ilk kez tüm çıplaklığı ile ortaya koyduğu bir hamle oldu.

ŞÜPHE DÖNEMİ BİTTİ, MÜCADELE DÖNEMİ BAŞLADI

Ben, Başbakanımı, enerji bakanımız, oğlum, bazı iş adamları bu örgütün hedefinde görünen isimler oldu. Bunu daha anlatırken bir çık arkadaşımız inanmıyordu. Şüphe dönemi bitti, mücadele dönemi başladı.

17/25 ARALIK ÖNLEMLERİ..

17/25 Aralık döneminde aldığımız önlemler olmasaydı, özellikle yargıdaki önlemler olmasaydı darbe girişimi daha büyük bir tehdit olarak karşımıza çıkacaktı. Sözde profesör diyor ya, 'çıkmaz bu millet'. Ben milletime inandım, bunun için onları meydanlara davet ettim.

BU MİLLET BÜYÜK MİLLET

Bu millet büyük millet, bu millet imanı güçlü bir millet, örneğini görmüyorum. F-16'lar kalkacak, tanklar yürüyecek, elinde bayrağı ile karşı duracak. Başka yerde böyle bir millet yok. FETÖ milletin vergileri ile alınmış olan bu F-16'larla tanklarla, toplarla milletine kurşun, bomba yağdırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Din Şurası konuşması

PENSİLVANYA'DAKİ ŞARLATAN..

Şu saatten sonra Pensilvanya'daki şarlatanın hezeyanlarına kulak vermeye devam eden herkes başına gelecekleri peşinen kabul etmiş demektir. Yüzlerine tükürseniz, 'yağmur yağdı' diyen, en kutsallarına sövseniz sükut eden insanların sapkın davaları dinleri haline dönüşmüştür.

EĞİTİM DİYENİN, YARDIM DİYENİN, HİZMET DİYENİN..

Bu saatten sonra; hala eğitim-öğretim diyenin, yardım diyenin, hizmet diyenin ya idrakı çalışmıyordur, ya da kalben bunların safındadır. O yüzden bunların bütün okullarına el koyduk.

ZALİME MERHAMET ETMEK MAZLUMA ZULÜMDÜR

238 vatandaşımızı katledenlere masumiyet atfetmek Gayretullah'a dokunur. Zalime merhamet etmek mazluma zulümdür."