Cumhurbaşkanlığı Sarayı külliye olacak

erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Erkan Güral ve konfederasyon üyelerini Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul etti.

SARAY KÜLLİYE OLACAK

Erdoğan burada Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın önümüzdeki günlerde "külliye" olacağını, devlet idaresinin yanında bir eğitim merkezi olacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı külliye olacak İZLE

"ŞU AN SARAY AMA KÜLLİYE OLACAK"

"Şu içinde bulunduğumuz Cumhurbaşkanlığı Sarayı şu anda saray ama kısa bir süre sonra burası Cumhurbaşkanlığı Külliyesi olacak" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"4 MİLYON KİTAPLIK KÜTÜPHANE KURULACAK"

"Şu an Türkiye'de bizim en büyük kütüphanemiz yaklaşık 2 milyon cilt kitaba sahip olan bir kütüphanedir. Dünya çok farklı yerde. Asgari 4 milyon cilt kitap alabilecek şekilde hem dijital ortamda hem de yaprak kitapla inşallah diyoruz ki orada bir Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi kuralım"

KÜTÜPHENEDE 24 SAAT ÇALIŞABİLECEKLER

Bu kütüphaneyi, 24 saat öğrenciye ve halka açık bir kütüphane haline getireceklerini belirten Erdoğan, ilk etapta saat 24.00'e kadar, sistem oturduktan sonra 24 saat öğrencilerin orada çalışabileceklerini söyledi.

"SARAYDAN RAHATSIZ OLANLAR UMARIM KÜLLİYEDEN RAHATSIZ OLMAZ"

Söz konusu projelerin şu anda hazırlandığını anlatan Erdoğan, ''Öyle zannediyorum ki proje dahil 2 yılda bunları bitireceğiz bütün peyzajıyla her şeyiyle bitirip ondan sonra dev bir açılışla burası Cumhurbaşkanlığı Külliyesi olacak. Saray kavramından rahatsız olanlar, temenni ederim ki külliyeden rahatsız olmazlar. Şu içinde bulunduğumuz Cumhurbaşkanlığı, şimdilik saray daha sonra külliye, inşallah Türkiye'nin ekonomide geldiği yeri göstermeye tek başına yeterlidir. Öyle anlattıkları gibi falan da değil. Hani söylüyorlar, işte dün baktım bir tanesi sağolsun ana muhalefetten '5-6 milyar dolara mal oldu' diyor. Parayı harcayan, takip eden biziz. Nereden çıkarıyorlar böyle rakamları anlamak mümkün değil. Herhalde İngiltere'de Westminster Sarayı'nın şu anda restorasyonu yapılacak, o restorasyonla ilgili rakamlar açıklandı. 5 milyar dolara restorasyonu mal olacakmış. Belki oraya bir takıntı yapmış olabilir, bundan dolayı burayla ilgili de böyle bir rakam açıklamış olabilir ama bunu bilmesi lazım. Herşey bunlar kayıttadır.'' diye konuştu.