Darp iddiasıyla gözaltına alınan Kula Belediye Başkanı Dönmez tutuklandı
ensonhaber.com

CHP’li Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez’in daveti üzerine, belediyeden ihale alan bir özel firma yetkilileri M.U. ve H.D., Dönmez’i ziyaret etti.

Dönmez ,M.U. ve H.D.'nin Kula Belediyesi'nin adını kullanarak esnaftan para topladığı ve esnafı dolandırdığı iddiasıyla firmayla olan sözleşmesini feshetmek istedi.

Şikayet ettiler

Taraflar arasında çıkan tartışmada firma yetkilileri, Başkan Dönmez'e saldırdı; arbede yaşandı. Sesleri duyarak içeri giren Başkan Dönmez'in koruması R.G. ve şoförü M.O.A., firma yetkilileri M.U ve H.D.'yi makam odasından çıkardı.

M.U. ve H.D., Başkan Dönmez'in makam odasında darbedildiklerini iddia ederek polise başvurdu. Şikayet sonrası Başkan Dönmez, şoförü M.O.A. ve koruması R.G. gözaltına alındı. Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edilen M.O.A. ve R.G. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"Firma yetkilileri bana saldırdı"

Dönmez emniyette verdiği ilk ifadesinde, sözleşmesi feshedilmek istenen firma yetkilileri M.U. ve H.D. ile odada baş başa görüştüğünü ve firma yetkililerinin kendisine saldırması üzerine koruması R.G. ve M.O.A.'nın olaya müdahale ettiğini söylediği öğrenildi.

Kula Devlet Hastanesi'nden darp raporu aldıktan sonra emniyete giderek M.U. ve H.D.'den şikayetçi olan Başkan Dönmez'in Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

Tutuklandı

İlçe Emniyet Müdürlüğünde ifadesi tamamlanan Belediye Başkanı Hikmet Dönmez, sağlık kontrolünün ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı. Manisa Milletvekilleri Bekir Başevirgen ve Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, partililer, bazı belediye personelleri de adliyeye geldi.