Devlet Bahçeli'nin grup toplantısı konuşması
Haber Merkezi

devlet bahceli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Burada MHP'li muhaliflere de değinen Bahçeli Genel Başkan Adayı Koray Aydın'ın Meral Akşener'e yönelik 'Cemaat Meral Akşener'i destekliyor' sözlerine hakkında "Aralarında tek ülkücü Koray Aydın'dır" dedi.

"ARALARINDAKİ TEK ÜLKÜCÜ KORAY BEY"

"Koray Aydın Bey ülkü ocaklarından yetişmiş değerli bir dava insanıdır. Partimizin birçok kademelerinde görev yapmıştır. Adayların içerisinde tek ülkücü kendisidir. Adayları görüş ve uyarma görevini yapmıştır. Tebrik ediyorum."

MHP'nin kurultay kararına ilişkin sarayın baskı yaptığı iddiasının sorulmasına ise "Onlar iftiradır. Yalandır. Bizim için saray bir baskı yaratmaz" diye cevap verdi.

"MHP'NİN SURUNDA GEDİK AÇACAKLARMIŞ"

"Paralel tuzaklara küresel saldırı ve derin komplolarla azimle başa çıkarız. MHP'nin surunda gedik açacaklar, paralel kelepçeyle kilitleyip iktidara geleceklermiş.

"MESELEMİZ VARSA KONUŞACAĞIZ"

MHP'yi bilmeyen, nereden gelip nereye gittiğini anlamayan küçük bir azınlık tutturmuş paradigma değişsin, değişim olsun. Sözlerimden olağanüstü tüzük kurultayı için imza vermiş kardeşlerim asla alınmasınlar çünkü onlar benim değerlendirmem dışındadır. Ve Onlarla eğer varsa meselelerimizi konuşacağımıza, davamızın ruhuna münasip orta yolu bulacağımıza içtenlikle inanıyorum. Sözlerim sanal kahramanlara, paralel kuluçkasına yatıp tavşan çıkarma sevdasına kapılan akıl fukarası nankörleredir."

Devlet Bahçeli'den muhaliflere sert sözler İZLE

MHP lideri Bahçeli'nin konuşmasından satırbaşları şöyle:

HİÇBİR İHANET KUTLU YÜRÜYÜŞÜ DURDURAMADI

"Bir insan topluluğunun millet haline gelmesi önce inancın, ardından da uzun bir mücadelenin sonucudur. Bir milleti diğerlerinden ayırt eden, özellikleri tarih içinde gelişip yerleşmektedir. Türk milletinin kadim bir tarihi, engin ve köklü kültürü vardır. Milliyetçilik de bu iki zemin üzerinde yükselmektedir. Tarihe yüz çevirmek milletin birikimleri reddetmekle eşdeğerdir. Türk milleti tarih sahnesine çıktığından beri, bağımsız yaşamak dışında ikinci bir yol tanımamıştır. Türklük asırlar boyunca özgürlüğüne sımsıkı sarılmış, kutlu varlığını idare ve idame etmeyi başarmıştır. Hiçbir ihanet kutlu yürüyüşü durduramamıştır.

Bu nedenle hem tarih yazmış, hem tarih yapmış hem de tarihe yön vermiştir. Türk milleti tarihin yüzakı ve ta kendisidir.

1919'LU YILLAR

1919'lu yıllar toprak ve insan kayıplarının milletimizde yılgınlığa neden olduğu tarihtir. Bu tarih öyle biz zulüm tablosudur ki milletimiz sükut etmiştir. Haritalar üzerinde pazarlıklar yapıldığı, tersanelerimize girildiği, ordularımızın dağıtıldığı karanlık bir devrin gerçekleridir. O yıllarda millet zillete uğramıştı. Felaketlere tahammülü kalmamış olanların uyandırılması kalbi vatan ve millet sevgsiyle dolu milliyetçiler için kaçınılmaz hale gelmiştir. Samsun'dan başlayan bu mücadele süreci Erzurum ve Sivas kongreleriyle anlam ve güç kazanmıştır. Ve nihayet Cumhuriyetin ilanıyla Türk milleti kaderini çizmiştir.

KÜÇÜK BİR AZINLIK TUTTURMUŞ PARADİGMA DEĞİŞSİN

Paralel tuzaklara küresel saldırı ve derin komplolarla azimle başa çıkarız. MHP'nin surunda gedik açacaklar, paralel kelepçeyle kilitleyip iktidara geleceklermiş.

MHP'yi bilmeyen, nereden gelip nereye gittiğini anlamayan küçük bir azınlık tutturmuş paradigma değişsin, değişim olsun. Sözlerimden olağanüstü tüzük kurultayı için imza vermiş kardeşlerim asla alınmasınlar çünkü onlar benim değerlendirmem dışındadır. Ve Onlarla eğer varsa meselelerimizi konuşacağımıza, davamızın ruhuna münasip orta yolu bulacağımıza içtenlikle inanıyorum.

Bakıyorum PKK'lılar MHP'de değişim isteğindedir, DHKPC değişim katarına son anda binmiştir. Diren MHP diyenler göle değil, tarlaya gezi mayası çalmaya kalkışmışlardır. Panama tacirleriyle siyasi eskiler de paralel saldırıda yoklama kaçağı olmamak için hemen devreye girmişlerdir.  Ankara'da olağanüstü kurultaycılar kumpanyası tarafından kamuoyuna hoşça vakit geçirtmeye ...dönük bir orta oyunu sergilenmiştir. Bu oyun...karakterleri taha çok osmanlının direklerarası şenliklerinde boy gösteren kavuklu ve pişekar tiplemelerini andırmaktadır.

IŞİD, PKK, PARALEL ÇÜRÜMÜŞLÜK ŞER CEPHESİDİR

IŞİD, PKK, paralel çürümüşlük, bunların alayı şer cephesidir. IŞİD'in Türkiye'yi kana bulamak maksadıyla hazırlık yaptığı bildirilmiştir. Anıtkabir başta olmak üzere terör saldırılarıyla ilgili tedbirlerin eksiksiz alınmasıdır. PKK da kan dökmeye, can almaya devam etmektedir. Türk milleti melanetin üstesinden gelecektir. Türk devleti zalimin zulmünü parçalayacak karardadır. Attığımız her ilkeli adım, aldığımız her onurlu nefesin sonucudur. Nefesimizi kesmeye çalışanların kökünü kuruturuz. Sanmasınlar ki 19 Mayıs şuuru bitti, sanmasınlar ki Samsun'a çıkan iradeden eser kalmadı. İkaz ediyorum bu kor irade milletin sinesinde yanmakta, tutuşup alev alacak zamanı beklemektedir.

Doğu ve güneydoğudan yağmur gibi şehit haberi gelmektedir. Acısız gün yok gibidir. Analarımızın gözünde yaş kalmamıştır. Gemi su almakta, fırtına şiddetlenmektedir. Anamuhalefet partisi genel başkanı TOBB'un genel kurulundaki sözleriyle bir anda ülke gündemini meşgul etmiştir. Kandan, kavgadan bahsetmiştir. Cumhurbaşkanı da başkanlık sistemi gelecek sözleriyle tehlikeli polemiği derinleştirmiştir. Başkanlık sistemi tartışmaları bir hezeyandır. CHP genel başkanı pot kırmıştır. Ortada fol yok, yumurta yokken sokağın ve çatışmanın adres gösterilmesi gaflettir, sorumsuzluktur.

Bizim için başkanlık sistemi doğru değildir. Biz mücadelemizi demokratik yollarla yapmakta ısrarcıyız. Rejim ve sistemle ilgili son söz 29 Ekim 1923'te söylenmiş, bu bahis kapanmıştır. Yeni bir maceraya atılmaya, yeniden sistem tartışmalarıyla enerjimizi tüketmeye kimsenin hakkı yoktur. Sistemin tıkandığı tarihsel bir vakadır. Ancak bahanelerle devleti yeniden tarif etmek olumsuzluklara kapı aralayabilecektir.

Başkanlık sisteminin diktatörlüğe kapı aralayacağı iddialarını yabana atmamak gerek. Siyasi gelişmeler, şartlar, demokratik mekanizmalardaki gevşeme, sertleşmelere ve savrulmalara yol açabilecektir. Diktatörlük kaçınılmaz olabilecektir. Bunun sonucunda devletin tüm imkanlarıyla bir kişide toplanması, destop yönetimlerin tecellisi gündeme gelebilecektir. Bunlar yol kazalarıdır ancak önemsenmelidir. Sistemik zorlamalar milli kopuş ve parçalanmalara zemin açabilecektir. Hepimizin özenli olması şarttır. Milli irade her şeyin üzerindedir. Tarihin ve coğrafyanın bize yüklediği bir sorumluluk vardır. Yapayım derken yıkan, kaynaştırıyım derken kopartan nice devlet adamı insanlık tarihinde var olmuştur. Türkiye'nin en acil ihtiyacı huzur ve kardeşlik iklimine kavuşmasıdır. Bizim boşa geçirecek zamanımız yoktur. Türkiye tel tel dökülmektedir.

KILIÇDAROĞLU'NA 'KAN' TEPKİSİ

Anamuhalefet lideri TOBB Genel Kurulu'nda "Başkanlık sistemini kansız getiremezsiniz" demiş, Cumhurbaşkanı da 'Kızılay'dan başka bir yere kan vermeyiz' diyerek tartışmayı daha da büyütmüştür. CHP'nin genel başkanı talihsiz ve tarihi bir pot kırmıştır. Başkanlıkla ilgili endişeleri ortaya koymak başka bir şey korku ve panik yaratmak başka bir şey. Sokağın adres gösterilmesi doğru değildir. Bizim için de Başkanlık sistemi uygun bir sistem değildir. Ama biz muhalefetimizi demokrasi kuralları çerçevesinde yapmaya devam edeceğiz.

Bizim kandan bahsedip aba altında sopa gösteren müflis siyasetçilere ihtiyacımız yoktur.

Sayın Akar insani ve devlet teamülleri kapsamında görevini ifa etmiştir. Genelkurmay Başkanı'nın düğüne katılmasını eleştirenler terörle mücadele eden askerin moralini bozmak kimsenin hakkı değildir. Şehitler için bir Fatiha okumayan sanal tetikçilerin  amacı güvnelik güçlerimize kast etmektir."