
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının üzerinden bugün 82 yıl geçti...
Türkiye Cumhuriyeti''nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anmak üzere, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve devlet erkanı Anıtkabir'de düzenlenen törene katıldı.
Tören, devlet erkanının 08.45'te Aslanlı Yol'da yürüyüşüyle başladı.
DEVLET ERKANI, ANITKABİR'DE
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki kortejde, yüksek yargı organlarının başkanları, kuvvet komutanları, siyasi partilerin temsilcileri, bürokratlar ve diğer devlet erkanı yer aldı.
Devlet erkanından Anıtkabir'e ziyaret VİDEO
ÇELENK BIRAKILDI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kırmızı beyaz karanfillerden oluşan ay yıldızlı çelengi, Atatürk'ün mozolesine bıraktı.
Atatürk'ün 82 yıl önce vefat ettiği saat olan 09.05'te saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu.
ÖZEL DEFTER İMZALANDI
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve protokolde yer alan devlet erkanı, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Erdoğan, burada Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:
''İstiklal harbimizin başkomutanı, cumhuriyetimizin banisi, ilk cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmetle anıyoruz. Bizlere bağımsız ve özgür bir ülke bırakan Gazi Mustafa Kemal ve kahraman silah arkadaşları milletimizce hayırla yad edilecektir. Ruhun şad olsun.''
TÖRENE KATILAN DEVLET ERKANI
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, bakanlar, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Lideri Devlet Bahçeli, İyi Parti Lideri Meral Akşener, yüksek yargı üyeleri de Anıtkabir'deki törene katıldı.
Daha Fazla Yorum Yükle
0 Yorum Yapılmış