DİSK'ten 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlama kararı

DİSK'ten 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlama kararı

1 Mayıs'ı Taksim Meydanı'nda kutlamak için yapılan başvuruların İstanbul Valiliği tarafından reddedilmesine rağmen her çıkan çatışmaların baş aktörü olan DİSK yine "1 Mayıs'ı Taksim'de kutlama kararı" aldı.

DİSK Başkanlar Kurulu'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

COŞKULU BİR ŞEKİLDE KUTLAYACAĞIZ

"DİSK Başkanlar Kurulu 1 Mayıs Birlik-Mücadele ve Dayanışma gününün merkezi olarak İstanbul Taksim olmak üzere kuzeyden güneye, doğudan batıya Türkiye’nin dört bir yanında yaygın, kitlesel ve coşkulu bir biçimde kutlanması için çalışmaların hızlandırılması, gerekli girişimlerin başlatılması kararını almıştır.

YOL HARİTASI BELİRLEYECEĞİZ

Başta KESK, TMMOB ve TTB olmak üzere, 1 Mayıs’ı bugüne kadar beraber örgütlediğimiz emek ve meslek örgütleriyle, 1 Mayıs kutlamalarına katılan bileşenlerle görüşülerek, güvenlik sorunları ve ülkemizin içinden geçtiği koşullar göz önüne alınarak, anlamına uygun biçimde ve en kitlesel şekilde 1 Mayıs’ın kutlanabilmesi ile ilgili yol haritası beraberce belirlenecektir.

1 MAYIS İÇİN ÖRGÜTLENİYORUZ

DİSK üyesi sendikalar, işyerlerinden fabrikalardan başlayarak 1 Mayıs sürecini yaygın bir biçimde örgütlemeye başlayacaklarıdır."