Ergenekon Davası'nın savcısı Zekeriya Öz ortada yok
Haber Merkezi

Ergenekon Davası'nın savcısı Zekeriya Öz ortada yok

274 sanıklı Ergenekon Davası'nın temyiz incelemesini yapan Yargıtay 16. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararını bozdu.

YARGITAY ERGENEKON DAVASINI BOZDU

Eski Genelkurmay Başkanı emekli orgeneral İlker Başbuğ’un, Yüce Divan’da yargılanması gerektiğine karar verdi ve bunu bozma gerekçesi yaptı. Yargıtay, toplam 14 madde ile açıkladığı gerekçelerinde Ergenekon Davası'nın Danıştay Davası'yla birleştirilmesinin hukuka uymadığını, Osman Yıldırım adlı sanık hakkında da, hem tanık hem sanık olmasına atıfta bulunularak "1 koyundan 3 post çıkarılmaya çalışılmış" denildi.

'ERGENEKON'UN EFSANE SAVCISI' DENİLİYORDU

O dönemler Ergenekon soruşturmasına bakan savcılardan en çok bilinen ise kuşkusuz Zekeriya Öz'dü. Zekeriya Öz, kameralar karşısına geçmiyor, kamuoyuna demeç vermiyor kendini olabildiğince arka planda tutmasını başarıyordu. Ancak soruşturma derinleştikçe, Türkiye'de ilk olarak muvazzaflar dahil bir çok asker gözaltına alınıp, tutuklamalar meydana gelince Zekeriya Öz'ün adı her geçen gün hafızalara kazındı. Öyle gün geldi ki Zekeriya Öz'ün adı "Ergenekon'un efsane savcısı" olarak anılmaya başlandı.

Ergenekon Davası'nın savcısı Zekeriya Öz ortada yok

DAVA ZEKERİYA ÖZ'DEN ALINMIŞTI

Türkiye Ergenekon Davasını ve onun savcısı Zekeriya Öz'ü konuşuyordu ki Mart 2011'de HSYK'da yapılan bir değişiklik üzerine, Zekeriya Öz bu davadan alınarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekilliğine getirildi.

BOLU'YA SÜRÜLDÜ

Bir süre ortalarda gözükmeyen Zekeriya Öz, 17 Aralık'ta yine ortaya çıktı. Hükümete karşı girişilen darbe girişiminde yine soruşturmanın arkasında o vardı. Sonra HSYK'da değişiklik yapıldı, Zekeriya Öz Bolu'ya sürüldü.

ERGENEKON DAVASI DA BOZULDU

Zekeriya Öz'ün savcılığını yaptığı her soruşturma, her dava çöktü, kumpas olduğu belgeleriyle ortaya çıktı. Bunlardan Ergenekon Davası'nın, bugün Yargıtay kararıyla 'kumpas' olduğu tescillendi.

Zekeriya Öz ise tüm bu gelişmelerin ardından Türkiye'den kaçtı. En son Almanya'da görüntülenen Zekeriya Öz, bir ara Twitter ve Instagram gibi sosyal ağları kullanırdu, en son 9 ay önce paylaşım yapmıştı..