Firari darbeci askerlere gece operasyonu
Ajanslar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Muğla'nın Marmaris ilçesinde konakladığı otele saldırı düzenleyen darbeci askerlerden 5'inin görüldüğü ihbarı üzerine, arama çalışmaları Ula ilçesine bağlı Şirinköy Mahallesi'nde yoğunlaştırıldı.

VATANDAŞLAR İHBAR ETTİ

Şirinköy'ün giriş kısmındaki arama çalışmaları sırasında yöre sakinleri, askerlerin mahallenin diğer tarafında görüldüğünü ihbar etti. Bunun üzerine bir grup asker, arkalarında vatandaşlar ve basın mensuplarıyla ihbarın yapıldığı bölgeye doğru hareket etti.

Firari darbeci askerlere gece operasyonu

Darbeci 11 asker Muğla'nın Ula ilçesinde yakalandı VİDEO

ÇATIŞMA ÇIKTI

Ekipler bölgeye ulaştığında, darbeci askerlerle çatışma yaşandı. Basın mensupları ve vatandaşlar, silah sesleri üzerine kendini yere atarak siper aldı. Güvenlik güçleri bölgede devam eden çatışma nedeniyle basın mensupları ve vatandaşları alandan uzaklaştırdı.

OPERASYONDAN KARELER FOTO GALERİ

Firari darbeci askerlere gece operasyonu

Marmaris'te darbeci asker ağaçta yakalandı VİDEO

TESLİM OL ÇAĞRISI

Zaman zaman çatışma seslerinin duyulduğu bölgeye çok sayıda asker, kobra ve bir helikopter sevk edildi. Operasyon sırasında "Teslim ol" çağrıları yapıldı.

GECE YARISI 9 DARBECİ YAKALANDI

Daha sonra darbeci askerlerden 9'unun yakalandığı bildirildi.

Muğla Valisi Amir Çiçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, polis özel harekat ekipleri, jandarma komandolar, il jandarma komutanlığı ekipleri ve Deniz Kuvvetleri'ne ait bir helikopterin katılımıyla Ula ilçesi Şirinköy Mahallesi'ne gece operasyonu düzenlendiğini kaydetti.

Çiçek, operasyonla ilgili yaptığı açıklamada yakalanan kişi sayısını 10 olarak açıkladığını hatırlatarak, "Olay yerinden bana ilk gelen bilgiler 10 kişinin yakalandığı yönündeydi fakat gözaltına alınanlar sayıldığında yakalanan kişi sayısının 9 olduğunu öğrendik. 2 kişiyi de arama çalışmaları sürüyor." dedi.

SABAH 2 DARBECİ DAHA YAKALANDI

Sabah saatlerinde ise Bingöl'den gelen özel hareket polisleri 2 firari askeri daha yakaladı. Böylece yakalanan darbeci askerlerin sayısı 11'e yükseldi.

MARMARİS OPERASYONU BİTTİ

11 darbeci askerin de yakalanmasıyla bölgede süren operasyonlar başarıyla bitmiş oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Muğla'nın Marmaris ilçesinde kaldığı otele saldırıda bulunan darbeci askerlerin toplam sayısının 37 olduğu açıklanmıştı. Saldırının ardından ormanlık alana kaçan askerlerden 25'i daha önceki operasyonlarla yakalanmıştı. Gözaltına alınan zanlılardan 23'ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.