Genelkurmay'dan biten askeri davalar için değerlendirme

Genelkurmay'dan biten askeri davalar için değerlendirme

İzmir'de aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 357 tutuksuz sanık hakkında, 'askeri gizli bilgi ve belge bulundurma' suçlamasıyla açılan davada mahkeme, tüm sanıkların beraatine karar verdi. Ergenekon ve Balyoz davalarından sonra bu davayla birlikte tüm askeri davalar beraatle sonuçlanmış oldu.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay'dan kumpas olduğu ortaya çıkan; tüm sivil ve askeri sanıkların tahliye olduğu Ergenekon, Balyoz ve askeri casusluk davaları için değerlendirme geldi.

"BEKLENDİĞİ ŞEKİLDE BERAATLE SONUÇLANDILAR"

İnternet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, davalara ilişkin "Kamuoyunda farklı isimlerle adlandırılan, sonrasında sahte delillerin kullanıldığı ortaya çıkan ve süreç içerisinde Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarını derinden üzen davalar beklendiği şekilde beraat ile sonuçlanmıştır" hatırlatması yapıldı.

"BEKLENTİLERİMİZİN HAKLILIĞI ORTAYA ÇIKTI"

Açıklamanın devamında hukukun üstünlüğü çerçevesinde Genelkurmay'ın beklentilerinin gerçekleştiği vurgulanarak, "Türk Silahlı Kuvvetleri olarak; hukukun üstünlüğüne saygının gereği ve adil yargılanma ilkesi çerçevesinde, söz konusu yargılamaların hakkaniyete uygun neticeleneceğine olan inancımız sürekli olarak muhafaza edilmiş, verilen beraat kararları ile birlikte bu yöndeki inanç ve beklentilerimizin haklılığı tekrar ortaya çıkmıştır" denildi.

Genelkurmay ayrıca, alınan bu kararlar çerçevesinde, "beraat eden personel, aileleri ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının sevincini yürekten paylaştığını" vurgulayarak bu kişiler için sağlıklı ve mutlu günler dileğinde bulundu.