AA

Eski futbolcu Gökhan Çıra, sosyal medya fenomeni ile evli olduğu dönemde taşıyıcı anne yoluyla sahibi olmuştu.

Daha sonra Çıra, geçtiğimiz günlerde 2 yaşındaki S.S.Ç. isimli kız çocuğuyla ilgili bir fotoğraf paylaştı.

Paylaşımın tepki çekmesinin ardından Çıra ile ilgili Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Aile Bürosu tarafından soruşturma başlatıldı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak soruşturma başlatılmasını ve çocuğun geçici olarak devlet yurduna yerleştirilmesini talep etti.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca bu talep doğrultusunda soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında Gökhan Çıra'nın "aile hukukundan kaynaklanan yükümlülüğün ihlali" suçundan ifadesinin alınmasına karar verildi.

İFADESİ ALINACAK

Soruşturmada, mağdur çocuk S.S.Ç. hakkında alınan raporda, evde bakımını yapan kişilerce bakımına devam edilmesi gerektiği kaydedildi.

Mağdur çocuğun durumu ve gelişimine uygun düşecek şekilde çocuk mahkemesinden danışmanlık tedbiri istenmesine karar verilirken, Gökhan Çıra'nın bir süreliğine uzaklaştırılmasının da aile mahkemesinden talep edileceği belirtildi.

GÖKHAN ÇIRA'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Çıkan haberlere ilişkin sessizliğini bozan Gökhan Çıra, şu ifadeleri kullandı:

Konuya nereden, nasıl başlayacağımı bilmiyorum. Selenay'a dediniz ki; evlatlık aldılar, parayla aldılar, annesi yok babası yok. Arkadaşlar Selenay benim kızım. Devletimizin yaptığı testler sonucu da benim kızım olduğum bellidir. Zaten bu devletimizin saç örneği de DNA testi de yapılmıştır. Bu devlette de var zaten. Selenay benim öz kızımdır. Ne evlatlık ne başka bir şey. Ne dieceğimi bilmiyorum. Ben böyle şeyleri konuşmayı da sevmem.

Ben kızımla sadece oyun oynuyordum yatakta. Sadece bir tane fotoğraf almışsınız. Onun daha öncesi var. Spor salonunda oynadığımız videolar var. Oyunlar var. Lütfen yapmayın. Bu fotoğrafları paylaşarak saçma sapan şeyler söylemeyin. Bunları vicdan yapıp bu şekilde de gözükmek isteniyorum. Sizden tek ricam, bir babanın kızına karşı olan sevgisini sorgulamayın. Lütfen diyorum yeter artık. Orada kızıyla oyun oynayan babadan başka bir şey görmüyorum.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)