Haber Merkezi

İsmail Küçükkaya, Halk TV'deki programında DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ı konuk aldı.

Küçükkaya, gündeme ilişkin konularda değerlendirmelerde bulunan Babacan'a son soru olarak TBMM'deki grup kurma çalışmaları sorusunu yöneltti.

Ünlü spikerin sorusuna giriş yaparken 6'lı masa görüşmeleri ve 2023 seçimlerini hatırlatarak, DEVA'nın listelerinden TBMM'ye girdiği eleştirilerine atıfla yaptığı 'esnaf' tanımlaması dikkat çekti.

"SİZ İYİ BİR ESNAFSINIZ"

Küçükkaya şu ifadeleri kullandı:

"Siz Çıkrıkçılar Yokuşu'nun orada yetişmiş iyi bir esnafsınız. Bunu nereden söylüyorum, en son 6'lı masa görüşmeleri... Masaya oturdunuz dükkanın önünü süpürdünüz kasayı açtınız bismillah diyerek sonra günün sonunda iyi bir milletvekili sayısı ile çıktınız seçimden.

Şimdi DEVA Partisi ve diğer sağ partiler grup kuracak diye siyaset kulislerinde çok konuşuluyor. Bu doğru mu?"

"GELECEK'LE GÖRÜŞMELERİMİZ DEVAM EDİYOR"

Babacan ise bu tanımlamayı normal karşılayarak soruya cevap verdi.

Gelecek Partisi ile birleşme görüşmelerinin devam ettiğini söyleyen Babacan, şöyle konuştu:

"Bizim bir grup kurma niyetimiz var. Ancak Türkiye'de toplumsal dinamiklere baktığımızda son seçimden sona giderek yoğunlaşan hareketlenmeler var. Bu dinamiklere dikkat etmemiz gerekiyor. AK Parti'den memnun olmayan milyonlarca muhafazakar merkez sağ seçmen var.

Şu anda çok siyasi parti var. Bu çabaların birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğini söylüyoruz.

Gelecek Partisi ile iki parti birleşebilir mi diye bir görüşme var aramızda. Buna Meclis'ten başka milletvekilleri katılır mı diye de bakıyoruz. Türkiye için birlik ve beraberlik zamanı. Diyorum ki gelin birlik olalım."