Haber Merkezi

Orta Doğu savaşa sürükleniyor...

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'de yaptığı katliam, Lübnan'a sıçradı.

Kuzey'de ile çatışan İsrail ordusu, önce çağrı cihazı operasyonu ile saldırdığı Hizbullah'ı Lübnan'ın güneyinde havadan burmaya başladı.

Hizbullah'ın komuta kademesinin hedef alındığı saldırılardan sonra Beyrut, büyük bir bombardımana sahne oldu.

Dahiye bölgesinde konutların olduğu bir noktayı vuran İsrail uçakları, büyük bir yıkıma neden oldu.

NASRALLAH BEYRUT'TA ÖLDÜRÜLDÜ

Patlamaların ardından hedefin, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah olduğu açıklandı.

Saldırıda Nasrallah hayatını kaybederken, uzun yıllardır Hizbullah'ın başında olan ve nerede olduğu sır gibi saklanan, geniş güvenlik önlemleri altında yaşayan Nasrallah'ın yerinin nasıl bulunduğu merak konusu oldu.

İSRAİL'E NASRALLAH'IN YERİNİ İRAN AJANI SÖYLEDİ

Dünya bu suikastın ayrıntılarını merak ederken Fransız Le Parisien gazetesine konuşan ve ismini açıklamayan bir güvenlik yetkilisi, saldırının önündeki sır perdesini araladı.

Lübnanlı yetkili, İsrail'e Nasrallah istihbaratının Lübnan'da bulunan bir İran ajanı tarafından verildiğini söyledi.

YER BİLGİSİ 1 SAAT ÖNCE GELDİ

İsrail, bilgiyi Nasrallah sığınağa gelmeden 1 saat önceden aldı ve bir önceki gün öldürülen Hizbullah komutanının cenaze namazına katılma ihtimaline karşı hazırlanan bomba yüklü uçaklar hemen harekete geçirildi.

İRANLI KOMUTAN DA ÖLDÜ

İranlı ajanın verdiği bilgi sayesinde hedefin vurulduğunu aktaran kaynaklar, Nasrallah'ın sığınağına, İran'ın Lübnan'da bulunan Kudüs Gücü komutanı Abbas Nilforuşan ile aynı araçta geldiğini de aktardı.

Nilforuşan'ın da Nasrallah ile birlikte öldüğü bilgisi paylaşılmıştı.

SALDIRIDAN 3 GÜN ÖNCE GELEN İRAN UYARISI

Öte yandan, Nasrallah'ın öldürülmesine ilişkin İran iddiaları saldırıdan günler önceki bir açıklamayı da tekrar gündeme getirmişti.

Lübnan'daki Arap İslam Konseyi Genel Sekreteri Muhammed Ali el-Hüseyni, 25 Eylül'de Al Arabiya'ya verdiği röportajda Nasrallah'ı uyararak, İran'ın kendisini sattığını söylemesi oldukça dikkat çekmişti.