İstanbul depremi ne zaman olacak? Uzman isimlerden tarih açıklamaları!

Ülkemizde meydana gelen felaketlerinin ardından İstanbul depremi de sorgulanmaya başladı. 6 Şubat'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler, ülkemizde 10 ili etkilemiş ve binlerce vatandaş hayatını kaybetmişti. Büyük felaket sonrası yaklaşık 25 milyon kişinin ikamet ettiği İstanbul'da depremin ne zaman olacağı ve depremde en çok etkilenecek bölgeler merak edilmeye başlandı.

Olası İstanbul depremi ne zaman olabilir?

Böyle bir durumda yaşanacak hasarın Kahramanmaraş depreminden daha fazla olacağını ifade eden Prof. Dr. Naci Görür, "Bilimsel bütün araştırmalar, İstanbul’da zamanın gelmekte olduğunu gösteriyor." yorumunda bulundu. isimler deprem için net bir tarih vermenin mümkün olmayacağını söylerken, pek çok isim 2030'a doğru depremin olmasını beklediklerini açıkladı.

Prof. Dr. Cenk Yaltırak'dan ise konu hakkında "Sürekli deprem olan bir bölgede aynı şeyi defalarca söyleyip birinin tutması bilim olmuyor." açıklaması geldi. Yaltırak, Marmara depremi hakkında Marmara Denizi içinde 240 ile 510 yıl arası kırılmayan dört fay parçası bulunduğunu ifade etti. Uzman isim, "Bunlardan en riskli olanı ve kırılmasını öngördüğümüz fay hattı Osmangazi Köprüsü'nün olduğu yerden başlayıp, İmralı Adası kuzeyine uzanan 110 kilometrelik 7.6 büyüklüğüne ulaşma potansiyeli olan doğu Marmara hattı." dedi.

Prof. Dr. Ahmet Ercan: "2045 yılından önce beklenmiyor"

Prof. Dr. Ahmet Ercan ise beklenmekte olan depremin 2045 yılından önce olamayacağını öne sürdü.