İstanbul'da sıfır araçlar boş arazide bekletiliyor
İHA

Türkiye'de döviz kurlarındaki yükselişin ardından piyasada sıfır araç eksikliği yaşanıyor.

Bu kapsamda açgözlü bazı galericilerin sıfır araçları stokladıkları ortaya çıktı.

BOŞ ARAZİDE 30 SIFIR ARAÇ

Türkiye genelinde otomobil stokçularına yönelik denetim ve operasyonlar sürerken, İstanbul Arnavutköy'de boş bir arsada bekleyen 30 sıfır otomobil dikkat çekti.

Çoğunda plaka bulunmayan çeşitli markalardaki sıfır otomobiller drone ile havadan görüntülendi.

Fabrika ve iş yerlerinin yoğun olduğu bölgedeki arsanın çevresinde güvenlik önlemi olmaması da dikkat çekti. Otomobillerin, stoklamak için bölgeye getirilip getirilmediği araştırılıyor.

İstanbul'da sıfır araçlar boş arazide bekletiliyor

"ARABALAR HİÇ KULLANILMIYOR"

Çevrede ikamet eden bir vatandaş, "Son 3 aydan beri arabalar gelip gidiyor. Arabaların bazılarının plakaları var, bazılarının yok. Arabalar hiç kullanılmıyor belki burada istif ediliyor. Dolar yükseliyor belki satacaklar piyasa değerinin üzerinde, bizim de bir bilgimiz yok. Burada oturuyoruz gelip gittiklerini görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Bir başka mahalle sakini ise, "Araç yoğunluğu var. Araçların ne olduğu belli değil. Belki stoktur, belki ihaleden alınan araçlar bilmiyoruz." diye konuştu.

İstanbul'da sıfır araçlar boş arazide bekletiliyor

İstanbul'da sıfır araçlar boş arazide bekletiliyor

İstanbul'da sıfır araçlar boş arazide bekletiliyor

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)