ensonhaber.com

Kayseri'de dün akşamlar yaşananlar gözleri bölgeye çevirdi.

Melikgazi ilçesindeki Danişmentgazi Mahallesi’nde Suriye uyruklu bir kişi, 7 yaşındaki yabancı uyruklu çocuğu istismar ederken yakalandı.

Mahallede taşkınlık çıktı

Olay sonrası toplanan mahalle sakinleri, şüpheliyi yakalamak için taşkınlık çıkardı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Polis ekipleri kalabalığa müdahale etti

Polis Özel Harekat ekipleri tarafından yakalanan şüpheli bölgeden uzaklaştırılırken, kalabalık grup araçları ters çevirdi ve Suriyelilere ait bazı iş yerlerini ise ateşe verdi.

TOMA araçları ile müdahale edilen olayda polis, kalabalığı dağıtmak için yoğun mücadele verdi.

Vali Çiçek bölgeye geldi

Olaylar sürerken Valisi Gökmen Çiçek, vatandaşları sakinleştirmek için olayların yaşandığı bölgeye geldi.

Sağduyu çağrısı yaptı

Vali Çiçek, çevredeki bir apartmanın balkonuna çıkarak burada vatandaşlara sakin olmaları uyarısında bulundu.

"Devlet gereğini sonuna kadar yapacaktır"

Olayları yatıştırmaya çalışan polislerin yaralandığını belirten Vali Çiçek, şunları söyledi:

Ben öfkenizi iyi anlıyorum. Şu an gerçekten çok kızgın olduğunuzu ve bu olayın alçak bir olay olduğunu biliyorum. Ben size valiniz olarak söz veriyorum. Bir daha Danişmengazi Mahallesi’nde böyle bir alçaklık olmayacak. Hepinizin canı yanıyor, anlıyorum. Sizin bu ülkenin beraberliği için dağlarda, taşlarda terörle mücadele eden polis arkadaşlarımız sizin güvenliğiniz için bir şeyler yapmaya çalışıyor. Ben sizin mesajınızı aldım. Allah rızası için hiçbir polisimizin burnu kanamasın. Ne gerekiyorsa yapacağız. Burada kimsenin canı yanmasın. Şu anda 5 polisimiz yaralı. Devlet gereğini sonuna kadar yapacaktır. Herkesin dağılmasını istiyorum.

Kayseri Valiliği’nden açıklama

Valilikten yapılan ve vatandaşlara itidalli davranmalarının telkin edildiği yazılı açıklamada, "Danişmentgazi Mahallesi’nde Suriye uyruklu bir şahsın küçük yaştaki Suriye uyruklu bir çocuğa yönelik davranışı neticesinde emniyet birimlerimizce şahıs gözaltına alınmış olup çocuğumuz ise birimlerimizce koruma altına alınmıştır." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

Konu tarafımızca titizlikle takip edilmekte olup vatandaşlarımızı itidalli davranarak resmi makamlarca belirtilen açıklamalar haricinde herhangi bir eylemin içinde olmamaları hususunda kamuoyuna saygıyla sunulur.