DHA

Kayseri'de uyruklu şahsın 7 yaşındaki çocuğa cinsel saldırısı, Türkiye'nin gündeminde geniş yer edindi..

Kayseri'yi karıştıran ve büyük şiddet gösterilerinin yaşanmasına neden olan olay sonrası çocuğa istismarda bulunan şahıs tutuklanırken, Suriyeli çocuk üzerinden bir provokasyonun fitili ateşlendi.

Suriye'de de çeşitli provokasyonlara sahne olan olaylarla ilgili yapılan soruşturma kapsamında çok sayıda kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Güvenlik Şube Müdürlüğü görevlilerince, 30 Haziran'da Kayseri'de yaşanan olayların ardından sosyal medya üzerinden provokatif paylaşımlar yaptıkları belirlenen kişilere yönelik operasyon düzenlendiği belirtildi.

Toplam 10 kişi tutuklandı

"Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" ile "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlarına karıştıkları tespit edilen kişilerin yakalanmasına yönelik operasyonda 22 şüpheliye işlem yapıldığı, gözaltına alınan 8 şüpheliden 4'ünün tutuklandığı, 3'ü hakkında adli kontrol hükümlerinin uygulandığı, 1'inin ise adli işlemlerinin devam ettiği kaydedildi.

Çalışmaların devamında, il genelinde izinsiz toplanmalara ve olaylara karıştıkları tespit edilen 29 şüphelinin yakalandığı aktarılan açıklamada, şüphelilerden 6'sının tutuklandığı, 2'sine adli kontrol hükümlerinin uygulandığı, 3'ünün ise adli işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

Emniyet Müdürlüğü'nden açıklama

Konuyla ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Kayseri'de gerçekleşen olaylar neticesinde sosyal medya üzerinden provokatif paylaşımlar yaptığı tespit edilen şahıslara yönelik operasyon gerçekleşmiştir. 'Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik', 'Halkı Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayma' suçlarına karıştığı tespit edilen şahısların yakalanmasına yönelik düzenlenen operasyonlarda 22 şahsa işlem yapılmış, gözaltına alınan 8 şahıstan 1'inin adli işlemleri devam ederken, 3'üne adli kontrol hükümleri uygulanmış, 4 şahıs tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir.

Çalışmaların devamında; İstanbul ili genelinde izinsiz toplanmalara ve olaylara karıştıkları tespit edilen 29 şahıs yakalanmıştır. Konu ile ilgili yakalanan 3 şahsın adli işlemleri devam ederken 2 şahsa, sevk edildikleri adli makamlarca adli kontrol hükümleri uygulanmış, 6 şahıs ise sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak Ceza İnfaz Kuruma teslim edilmiştir.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)