Kemal Kılıçdaroğlu: Gazetecilerin suçu ne

Kemal Kılıçdaroğlu: Gazetecilerin suçu ne

Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, FETÖ ile AK Parti'nin birbirine paralel olduğunu, eski yol arkadaşlarının bugün ayrılık noktasında olduğu için on binlerce mağdurun yaratıldığını savundu ve Cumhuriyet gazetesine yapılan operasyona tepki gösterdi:

12 EYLÜL'DEN AĞIR KOŞULLAR VAR

Darbecileri yargılayın. Öğrencilerden, astsubaydan ne istiyorsun? Gazeteciler ne yaptı? Uçağa binip bir yeri mi bombaladı? Sorgusuz sualsiz atıyorlar. 12 Eylül'den daha ağır koşulları yaşıyoruz. Böyle bir ağır tabloyla karşı karşıyayız. 1 milyon mağdur yarattılar. Daha düne kadar onları allayıp pullayan sensin.

Kemal Kılıçdaroğlu: Gazetecilerin suçu ne VİDEO

MEHMET DİŞLİ'DEN HESAP SORUN

Türkiye planlı ve programlı bir şekilde bir darbe sürecinin içine sokulmuştur. Örneğimiz de var: Mehmet Dişli, General... Kıta görevi yapmadan Karargah'a getiriyorsunuz bu adamı, sorna terfi ediyor, sonra yine kıtaya göndermiyorsunuz. Hükümet diyor ki bu adam burada kalacak. Sonra ne oldu, bu kişi darbeyi yönetiyor. Peki bu adamı Karargah'ta tutan siyasi irade kim? O siyasi irade Türkiye'yi yönetenlerdir... Sen kalkacaksın Mehmet Dişli'ye hesap sormayacaksın gariban teğmene hesap soracaksın!

YÜREKLİ BİR SAVCI VAR MI?

Ne diyordu; aynı menzile farklı yollardan giden diye. AKP ile Gülen Cemaati arasında hiç bir zaman çekişme yaşanmamıştır. Bu sadece gönül birlikteliği değil bir amaç ve hedef birlikteliğidir. Ben bu ülkenin savcılarına sesleniyorum. Yürekli bir savcı var mı? Yürekli ve namuslu bir savcı bekliyorum.

CUMHURİYET GAZETESİNE OPERASYON

Biz Aslı Erdoğan hapisten çıksın, Necmiye Alpay hapisten çıksın diye mücadele ederken dün yeni bir şey oldu! Cumhuriyet Gazetesi'ne baskın yapıldı. Savcı yakalama ve gözaltı kararı verdi. Ne diye veriyor: Cumhuriyet Gazetesi FETÖ'cüymüş, PKK'cıymış. Yanlız bir eksiklik var; IŞİD'i unutmuşlar. Cumhuriyet Gazetesi her dönemde bedel ödeyen bir gazetedir. Görüşü ne olursa olsun herkes acaba Cumhuriyet ne yazmış diye bakarlar. Cumhuriyet ödün vermeyen bir gazetedir. İktidardakiler benim lehime bir şeyler yapar mı diye düşünmeyen bir gazetedir. Cumhuriyeti savunan bir gazetedir. Cumhuriyet Cumhuriyet'le yaşıt bir gazetedir.