Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye başkanlık sistemi uyarısı
Haber Merkezi

Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye başkanlık sistemi uyarısı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Meclis Grup Toplantısı'na katıldı. Buradaki konuşmasında MHP lideri Devlet Bahçeli'ye seslenen Kılıçdaroğlu, başkanlık sisteminin Türkiye'yi bölme projesi olduğunu ifade ederek "Sayın Bahçeli'ye söylüyor ve hatırlatıyorum; hepimizin sorumluluğu var. Türkiye'yi bölme projesidir başkanlık sistemi " dedi.

Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı;

SEN O KOLTUKTA OTURAMAZSIN

"Bir ülkenin başbakanı, Sayın Binali Yıldırım 'Başkanlık gelmezse Türkiye bölünür' diyor. 'Başbakan olarak 'ben Türkiye'yi bölünme noktasına getirdim' diyorsun. Sen o koltukta oturamazsın.

CHP OLDUĞU SÜRECE ÜLKE BÖLÜNEMEZ

CHP bu ülkede olduğu sürece bu ülkeyi hiçbir güç bölemeyecektir. Türkiye'nin bekası için, bayrağı, vatanı için, kanımızın son damlasına kadar söz. Bunlar Türkiye'yi parçalamak istiyorlar.

BAHÇELİ'YE SESLENİYORUM

Sayın Devlet Bahçeli'ye de söylüyorum, Türkiye'yi bölme projesidir başkanlık sistemi. Hiç kimsenin tuzağa düşmemesi lazım. Ülke, bayrak, demokrasi, parlamenter sistem bizim ortak paydamızdır.

Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye başkanlık sistemi uyarısı VİDEO

HEPİMİZİN SORUMLULUĞU VAR

150 yıllık tecrübeyi, bir kişinin koltuk uğruna atacaksın. Başkanlık sistemini Abdullah Öcalan da istiyor. 2013'te hükümet yetkililerine söylüyor. Sayın Bahçeli'ye söylüyor ve hatırlatıyorum; hepimizin sorumluluğu var. Sonra 'Bizi kandırdılar' diyecekler. Herkesin kandırdığı adam Cumhurbaşkanlığı yapamaz.

Bir devleti devlet yapan görenekler, tarihi, kültür yapısı, dokusudur. Şehitlerin sorumlusu bu anlayıştır. FETÖ mağdurlarını bunlar yarattı."