Kılıçdaroğlu'ndan referandum açıklamaları

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başkanlık sistemiyle ilgili gafını, "Başkan ayrı partiden, TBMM çoğunluğu ayrı partinin elinde olursa" diyerek düzeltmeye çalıştı.

Kılıçdaroğlu'ndan referandum açıklamaları

“NE GETİRDİKLERİNİN FARKINDA DEĞİLLER”

30 Ekim 2016 tarihinde Başbakan Binali Yıldırım’ın Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda yaptığı konuşmayı değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Basit olarak anlatırsak diyor, başkanlık sistemi ile belediye başkanlığı sistemi arasında fark yoktur diyor. Vallahi bunlar ne getirdiklerini de bilmiyorlar." dedi.

CHP'Lİ BELEDİYELER 24 SAAT DENETLENİYOR

"Belediye başkanlarını 7 kocalı Hürmüz'e benzeten Kılıçdaroğlu, belediyelerinin birçok kurum tarafından denetlendiğini hatta denetlemeyen kurum olmadığını söyleyerek CHP’li belediyelerde 24 saat denetimin sürdüğünü söyledi.

Kılıçdaroğlu, 'Cumhurbaşkanlığı Sistemi'ni okumamış VİDEO

"BAŞKANLIK SİSTEMİNİ KİM DENETLEYECEK?"

Başkanlık sistemini denetleyecek bir organ olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu; Ak Partili belediyelerin denetlenmediğini iddia etti.

Kılıçdaroğlu, "Halka doğruları anlatmak sıradan bir vatandaş olarak hem benim, hem de sizin göreviniz." dedi ve sözlerini şöyle tamamladı; "Hayır'ları çoğaltarak yolumuza devam edeceğiz."