Küresel yazılım krizi Türkiye'deki banka işlemlerini de etkiledi
İHA

Dünya genelinde yazılım sistemlerinde yaşanan sorun nedeniyle birçok sektörde internet üzerinden yapılan işlemler sekteye uğradı.

Siber saldırıdan kaynaklanmadığı belirtilen sorun nedeniyle, havalimanları, bankalar ve hastaneler dahil olmak üzere çok sayıda şirket, internet üzerinden sunulan hizmetlerde kesinti yaşamaya başladı.

Türkiye'de de hissedilen yazılım krizi nedeniyle müşterilerine hizmet veremeyen bankalar nedeniyle vatandaş mağdur oldu.

Sakarya'da bankamatikler çalışmıyor

Sakarya’da para çekme veya bankada işlem yapmak isteyen vatandaşlar, eli boş döndü.

ilçesinde bulunan banka, müşterilerine yazılım sıkıntısı sebebiyle işlemlerin durdurulduğunu duyurdu.

yetkilileri, bankamatiklere 'Arızalıdır' yazıları asarak gelen müşterileri Küresel çapta yaşanan yazılım sıkıntısı hakkında bilgilendirdi.

"Üç bankamatikten de para çekemedik"

Yurt dışından Türkiye’ye tatil için gelen ve para çekmek isteyen Ramazan Demiray, "Almanya'dan geliyorum. Memlekete tatil için gelmiştim. Şuanda üçüncü bankamatiğe geldik ama para çekemiyoruz. Bir sıkıntı olduğu söyleniyor ama sağlık olsun yapacak bir şey yok. Sıkıntı inşallah giderilir" dedi.

İstanbul'da da benzer manzaralar yaşanıyor

İstanbul'da ATM'lere para çekmeye giden vatandaşlar işlem yapamayınca başka noktalardaki cihazları denedi. Ancak işlemlerini yinede gerçekleştiremeyince şaşkına dönen vatandaşlar oradan ayrıldı.

ATM’den işlemini gerçekleştiremeyen Mustafa Keyif, “İşlemimi gerçekleştiremedim. ‘Şu anda bu bankamatik müsait değil. En yakın başka bir bankamatiğe gidin’ diyor. Denizbank’ı denedim olmadı. Arkamdakini deneyeceğim. Her halde bu işi yapanlar gereken önlemleri almıştır” dedi.

"Hastaneye para ödeyemedik"

Nilay Cirit isimli vatandaş ise, "Sabah çocuğun doktoruna gidip para ödemem gerekiyor. Önce bir iki noktada para çekmeyi denedim. Kendi bankamda veya kart da bir problem olduğunu düşündüm. Yanımdakiler de para çekmeyince genel problem olduğunu anladık. Hastaneye para ödeyemedik" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)