Leyla Alaton: Ter için kamu spotu çekilsin
Haber Merkezi

Özellikle yaz aylarında toplu taşımalarda ve kapalı mekanlarda rahatsız edici boyutlara ulaşan ter kokusu herkesin şikayet ettiği bir konu. Herkes şikayet ediyor ancak, herkes şikayetçiyse kim bu ter kokanlar?

Posta yazarı Şirin Sever, Leyla Alaton'un yapılan bir araştırmadan yola çıkarak yaptığı öneriyi gündeme getirdi "Ter kokusunun önlenmesi için kamu spotu çekilsin."

Leyla Alaton: Ter için kamu spotu çekilsin(Leyla Alaton)

"Türkiye'de her 5 kişiden 1'i hiç terlemediğini, terlemesini gerektirecek bir hareket yapmadığını düşünüyor. Güler misin, ağlar mısın? Yıkanmayan, temizliği külfet gören yurdum insanı, bu yaz yine burun deliklerimizi sızlatacak belli ki! İş kadını Leyla Alaton da, bu araştırmadan yola çıkarak bir öneride bulundu. "Ter kokusunun önlenmesi için kamu spotu çekilsin" diyor."

5 ŞEHİRDE ARAŞTIRMA YAPILDI

"5 şehirde, 18-44 yaş arası kişilerle bir araştırma yapılmış. Konu, Türk insanının hareket alışkanlıkları...

Araştırmaya göre, günlük hareketimizin büyük bölümünü işe, okula, alışveriş yerlerine yürümek oluşturuyor. Spor amaçlı hareketler tüm hareket alışkanlıklarının altında.

Fakaaat... Yüzde 70 oranıyla AVM'de yürümek, en çok yaptığımız hareket. Şaşırdık mı? Hayır! Mesela kadınlar en çok evde, erkekler , ve orta üstü yaştakiler ofiste, gençler ve metropolde yaşayanlar ise ulaşım amacıyla yürüyerek hareket ediyor.

TÜRK İNSANININ YÜZDE 66'SI DEODORANT KULLANMIYOR

Türk insanını tartıda kilo almış olduğunu görmek değil arkadaşlanyla güneşli bir günde eğlenceli etkinlik planı önerisi daha kolay ve hızlı harekete geçiriyor. Araştırmanın en önemli kısmına gelelim: Terleme!

Araştırmayı yaptıran deodorant markası olduğu için, deodorant alışkanlığımız da ortaya çıkmış: Türk insanının yüzde 66'sı ihtiyaç duymadığı için deodorant kullanmıyor. Sadece özel günlerde deodorant kullananlann oranı yüzde 21.

Leyla Alaton: Ter için kamu spotu çekilsin

KAMU SPOTU ÇEKİLSİN

Türkiye'de her 5 kişiden 1'i hiç terlemediğini, terlemesini gerektirecek bir hareket yapmadığını düşünüyor. Güler misin, ağlar mısın? Yıkanmayan, temizliği külfet gören yurdum insanı, bu yaz yine burun deliklerimizi sızlatacak belli ki! İş kadını Leyla Alaton da, bu araştırmadan yola çıkarak bir öneride bulundu. "Ter kokusunun önlenmesi için kamu spotu çekilsin" diyor.

SAĞLIK BAKANLIĞI DUYSUN SESİMİZİ

Ben de sonuna kadar destekliyorum; Sağlık Bakanlığı bu konuya mutlaka el atmalı. Hatta metroda yayın yapan ekranlarda bu kamu spotu bol bol gösterilmeli. Belki insanlar görüntüyü izler izlemez, kendini koklar, kontrol eder, koktuğunun farkına falan vanr. Sağlık Bakanı'ndan rica ediyoruz, duysun sesimizi."

TER KOKUSUNU İHBAR ETTİĞİN SİTEYE NE OLDU

"Ter kokan arkadaşlarımızı uyarmaktan çekiniyoruz çoğumuz. Alınmalarını, kızmalarını istemiyoruz elbette. E kolay bir durum değil, ufak çapta rezil olmak söz konusu. Bunun için akıllı bir girişimci, şahane bir site kurmuştu: www.terkokuyorsun.com. Siteden, kimliğiniz açıklanmadan "Bir arkadaşınız ter koktuğunuzu bilmenizi istiyor" şeklinde mail atılıyordu o kişiye. Fakat site artık faaliyette değil, geçenlerde denedim ama giremedim. Ne oldu bu siteye, bilen biri beni aydınlatırsa sevinirim. Bu arada, deodorant firmaları neden böyle bir uygulamayı hayata geçirmiyor meraktayım."