AA

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kurban Bayramı'yla sahillerde yoğunluğun arttığına işaret ederek, bu konuda yapılan çalışmaları dile getirdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki de "Denizler Halkındır" projesi kapsamında, vatandaşların denize erişimini engelleyen işgaller ve kaçak yapılaşmaları denetimlerle tespit ettiklerini belirtti.

Bakan Özhaseki, ayrıca sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı mesajında şu ifadeleri kullandı:

Bayramda, vatandaşlarımız plajlarımızı doldurdu. Denizler Halkındır projemizle; plaj, sahil ve denizlerimizin üstündeki kaçak, işgalci yapıları yıkıyor; vatandaşlarımızın denizlerimize, plajlarımıza kolaylıkla ulaşmasının önünü açıyoruz. Kıyı bölgelerimizdeki çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz inşallah.

"Denetimlerin etkisiyle vatandaşlar rahatça denize girebildi"

Bakanlığın açıklamasında, kıyılarda yürütülen denetimlerin etkisiyle vatandaşların rahatça denize girebildiği vurgulanarak, halk plajlarının da tatilcilerin uğrak yeri haline geldiği belirtildi.

"Sahillerimizi adım adım gözden geçiriyoruz"

Açıklamada Mehmet Özhaseki, kıyılara ulaşımı engelleyen işgaller ve kaçak yapılaşmadan dolayı vatandaşların muzdarip olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

Biz de 'milletimizin isteği, bizim başımızın gözümüzün üzerinde' dedik. Gelen şikayetler üzerine derhal harekete geçtik ve ekiplerimizle beraber çalışmalara başladık. Tüm sahillerimizi adım adım gözden geçiriyor, vatandaşlarımızın denize erişimini engelleyen kaçak yapıları ve işgalleri hızlıca tespit ediyoruz. Vatandaşlarımızın denize erişimini engelleyen tüm unsurları kaldıracağız.

"Hedef, sahilleri kaçak yapılardan arındırmak"

Bakan Özhaseki, hedeflerinin sahilleri kaçak yapılardan arındırmak olduğunu, il müdürlüklerinin kıyıları gözetim altına aldığını, valiliklerin de süreci yakından takip ettiğini vurguladı.

"Çevre kirliliğine sebebiyet vermeyelim"

Bakan Özhaseki, vatandaşlara şu çağrıda bulundu:

Halk plajlarıyla vatandaşlarımız hem günübirlik ihtiyaçlarını rahatça karşılayabiliyor hem de temiz işletmelerle keyifli tatil geçiriyor. Bayram tatili boyunca vatandaşlarımızdan istirhamım, sahillerimizde çevre kirliliğine sebebiyet vermeyelim. Bayramın huzurlu atmosferini çevremizi kirleterek bozmayalım.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)