AA

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden hava durumuna ilişkin açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, kuzey ilçeleri ve Boğaz çevresi başta olmak üzere İstanbul'da yerel kuvvetli olması öngörüldü.

Meteoroloji'nin uyarılarının ardından İstanbul'un bazı ilçelerinde aralıklarla kuvvetli yağış etkili oluyor.

ANİ SELE KARŞI UYARI YAPILDI

Açıklamada ayrıca ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağışla birlikte kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunularak şu ifadeler kullanıldı:

Yağışların, bölge genelinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli tedbirli olunması gerekmektedir.

CEVİZLİBAĞ'DA

Yağmur bazı ilçelerde daha fazla etkili oldu. Avrupa Yakası'nda Cevizlibağ'da etkili olan yağış nedeniyle D-100 kara yolunda sürücüler ilerlemekte güçlük çekti.

BAYRAMPAŞA MALTEPE

Bir önceki yağışta su basan Bayrampaşa Maltepe köprü altı, geçici olarak trafiğe kapatıldı. Su birikintisi oluştuğu gözlenen alt geçit, daha sonra trafiğe açıldı.

YOĞUN YAĞIŞ GÖRÜŞ MESAFESİNİ AZALTTI

Yoğun yağış nedeniyle sürücülerin görüş mesafesi düşerken, yol kenarlarında biriken sular da araçların ilerlemesine engel oluyor.

Yağmura yakalanan bazı vatandaşlar, toplu taşıma duraklarına ve iş yerlerinin tenteleri altına sığındı.

ZEYTİNBURNU'DA SÜRÜCÜ ARAÇTA MAHSUR KALDI

Zeytinburnu Maltepe Mahallesi'nde yağış nedeniyle biriken su birikintisinde bir araç mahsur kaldı.

İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yaptıkları çalışmayla araçta mahsur kalan sürücüyü kurtardı.

Araçta mahsur kalan sürücü İsmail Aydoğanoğlu, yağış dolayısıyla yolda biriken suyu fark edemediğini belirterek, "Önümdeki arabalar gitti ama ben kaldım. Yarım saat, 40 dakikadır oradayım. İtfaiyeyi aradım. Gök gürlüyordu, dedim gene bastıracak. Aşağıya inmeye de cesaret edemedim. Bu şekilde oldu." dedi.

Su tahliye edildi yol açıldı.

BEYOĞLU'NDA YAĞMUR

Beyoğlu, Taksim çevresinde de yağış aralıklarla etkili oluyor.

ÜMRANİYE'DE SAĞANAK

Anadolu Yakası'nda ise Ümraniye'de kuvvetli yağış etkisini sürdürüyor.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bölge genelinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Kuzey ve kuzeydoğu yönlerden orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

İSTANBUL VALİLİĞİ, DİKKATLİ OLMAYA ÇAĞIRDI

Öte yandan İstanbul Valiliği'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Meteoroloji'nin yağış uyarısına yer verilerek, dikkatli ve tedbirli olunması istedi.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)