MİT'ten Irak'ın kuzeyinde nokta operasyon! PKK'nın sözde lojistik sorumlusu öldürüldü
Haber Merkezi

Terörle mücadele hız kesmeden başarılıyla devam ediyor.

Yurt içi ve sınır ötesinde yürütülen çalışmalarla örgüt mensupları tek tek etkisiz hale getiriliyor.

Bu süreçte Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) da PKK'nın sözde üst düzey sorumlularını tespit ediyor.

Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı

MİT'in saha ajanları operasyon bölgelerinde teröristlerin izini sürüyor.

Son olarak hedef, 2016 yılında Şırnak/Beytüşşebap bölgesinde askeri geçişin yapıldığı yere mayın döşediği ve bu mayınların patlamasıyla 3 asker ve 2 korucunun şehit edildiği eyleme katılan Hüseyin Piran Kod Cahit Aktay oldu.

Pençe-Kilit Harekât bölgesindeki güvenlik güçlerimize karşı eylem hazırlığında olan örgüt mensuplarına silah ve mühimmat sağlamakta olduğu bilgisi elde edildi.

Turuncu kategoride aranıyordu

MİT, bunun üzerine Hüseyin Piran kod Cahit Aktay’ı öncelikli etkisiz hale getirilecekler listesine dahil etti.

Terörist Aktay, güvenlik güçlerince yürütülen Pençe-Kilit operasyonlarına karşı koymak için örgüt üst yönetimi tarafından özel olarak görevlendirilmişti.

Ayrıca, terörden arananlar listesinde “Turuncu Kategoride” yer almaktaydı.

Sözde lojistik sorumlusu öldürüldü

MİT, Aktay'ın etkisiz hale getirilmesi için özel eğitimli ajanlarını sahaya sürdü. Ekipler, uzun süren çalışmaları sonucu Hüseyin Piran kodun yerini tespit etti ve beraberindeki teröristlerle birlikte nokta operasyonla etkisiz hale getirildi.

Örgüt içindeki faaliyetleri

Cahit Aktay, PKK/KCK kırsal kadrolarına 2008 yılında katıldı. 2009-2012 yılları arasında Irak’ın kuzeyinde Kandil bölgesinde bulundu.

2012-2015 yılları arasında Kato/Jirka bölgesine geçerek örgütsel faaliyetlere katıldı. 2015 yılında Kato alanında örgütün lojistik sorumlusu olarak görevlendirildi.

2018 yılında Irak/Mahmur’da Birlik komutanlığına yükseldi. En son 2019 yılı itibariyle K.Irak/Metina alanında örgütün maliye ve lojistik sorumlusu olarak faaliyet göstermekteydi.