Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Rize Valilik Tören alanında katıldığı programda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da yer aldı.

Bakan Kurum, Rize'de Ayder Yaylası Koruma ve Yenileme Projesi kapsamında İl Geneli Kentsel Dönüşüm ve Afet Konutları Anahtar Teslimi ve Toplu Açılış Töreni'nde konuştu.

"Sayın Cumhurbaşkanımızın yanında Kaçkar Dağı gibi dimdik duracağız. Yaptığımız her işin merkezinde milletimizin refahını ön plana koyuyoruz." mesajları veren Murat Kurum, Rize'de yaptığı konuşmada 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremde yıkıma uğrayan illerdeki yeniden imar çalışmalarına vurgu yaptı.

"Deprem bölgesinde yıl sonuna kadar 200 bin konut tamamlanacak"

Bakan Kurum, 2025 yılı sonuna gelindiğinde depremden etkilenen 11 ilde teslim edilmeyen tek bir konut kalmayacağını şu sözlerle dile getirdi:

İnşallah yıl sonuna kadar 200 bin konutu tamamlayıp, 11 ilimizdeki depremzede kardeşlerimize teslim etmiş olacağız. Bugün nasıl Rizemizi yeni yuvalar müjdeliyorsak deprem bölgemizi de buradan Sayın Cumhurbaşkanımızın, Rizeli kardeşlerimizin huzurunda müjdeliyoruz...

"2025 yılı sonuna geldiğimizde yuvasına kavuşmayan tek bir depremzede kalmayacak"

İnşallah 2025 yılı sonuna geldiğimizde 11 ilimizde teslim edilmeyen tek bir konut, kepengi açılmayan tek bir iş yeri, yuvasına kavuşmayan tek bir depremzede kardeşimiz kalmayacak.

Rize'ye yeni millet bahçeleri ve cami

Kurum, Rize'nin her yerini yeni eserlerle donattıklarını belirterek, Merkez Çarşı Projesi hakkında bilgi verdi. Bakan Kurum, Rize'deki çalışmaları şu sözlerle aktardı:

Biliyorsunuz burası deniz olgu alanı. Dönüşüm projesi başlattık. Rize'nin kalbinin attığı çarşı projeden dönüşüm konutlarını, vatandaşımızla el ele vererek dönüştürüyoruz. Millet bahçesinin yeşiline yeşil katacak projeleri hizmetinize sunuyoruz. Ayder'de güzellikleri teminat altına alacağımız projeleri geliştiriyoruz. Rize sahilde Rize mimarisine uygun muhteşem bir camiyi yapmak için kollarımızı sıvadık. Sahil Cami'nde de yenileme çalışmaları başlatacağız.