Mustafa Varank'ın babası Ali Haydar Varank vefat etti

ve Bakanı Mustafa Varank'ın babası Ali Haydar Varank, hayatını kaybetti.

Varank'ın vefatıyla ilgili Bakanlıktan açıklama yapıldı.

Bakan Varank'ın acı günü

Açıklamaya göre Bakan Varank, depremden etkilenen yerlerin sanayi tesislerini incelemek üzere bölgede bulunuyordu. Acı haberi Malatya'da aldı.

Adıyaman'da bugün gerçekleştireceği ziyareti iptal eden Bakan Varank, uçakla Gaziantep'ten İstanbul'a geçti.

Edirnekapı'da toprağa verilecek

Ali Haydar Varank, yarın Fatih Camisi'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Edirnekapı Mezarlığı'nda defnedilecek.

1939 yılında Trabzon'un Of ilçesinin Gürpınar köyünde doğan Ali Haydar Varank, bir süredir hastanede tedavi görüyordu.

Varank, 15 Temmuz 2016 tarihindeki hain darbe girişiminde oğlu Prof. Dr. İlhan Varank'ı şehit vermişti.

Oktay'dan taziye mesajı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank'a, babasının vefatı dolayısıyla taziyelerini iletti.

Oktay, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank'ın kıymetli babası Ali Haydar Varank'a, Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum. Mekanı cennet olsun.

Kılıçdaroğlu'ndan Varank'a telefon

Öte yandan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da babası Ali Haydar Varank'ın vefatı nedeniyle Bakan Varank'ı telefonla aradı.

CHP'den yapılan açıklamaya göre Kılıçdaroğlu, Ali Haydar Varank'a Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diledi.

Destici Kur'an-ı Kerim okudu

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, babası Ali Haydar Varank'ın vefatı nedeniyle Bakan Varank'a Seyyid Nizam Camisi'nde taziyede bulunup başsağlığı diledi. Destici, burada dua etti ve Kur'an-ı Kerim okudu.

İş dünyasından başsağlığı mesajları

İş dünyası örgütlerinin temsilcileri, Mustafa Varank'a, babası Ali Haydar Varank'ın vefatı dolayısıyla taziyelerini iletti.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank'ın kıymetli babası Ali Haydar Varank Beyefendi'nin vefatını teessürle öğrendim. Merhuma Allah'tan rahmet, Sayın Bakanımız ve ailesine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun." ifadelerini kullandı.

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Ali Haydar Varank'ın vefatını üzüntüyle öğrendiğini aktardı.

"Mekanı cennet, makamı âli olsun"

Aydın, "Merhuma yüce Allah'tan rahmet, Sayın Bakanımıza, ailesine ve yakınlarına sabr-ı cemil niyaz ediyorum. Mekanı cennet, makamı âli olsun." ifadelerini kullandı.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Ali Haydar Varank'a Allah'tan rahmet, ailesi ve sevenlerine sabırlar diledi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, "Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın kıymetli babası Ali Haydar Varank Beyefendi'ye Allah'tan rahmet, Sayın Bakanımıza ve Varank ailesine sabr-ı cemil diliyorum." ifadesini kullandı.

"Ailesine ve dostlarına başsağlığı diliyorum"

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan da "Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank'ın vefat eden babası merhum Ali Haydar Varank'a Allah'tan rahmet, Bakanımıza, ailesine ve dostlarına başsağlığı diliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Başkanı Yaşar Doğan ise Ali Haydar Varank'ın vefatını üzülerek öğrendiğini belirterek, "Merhuma Allahutealadan rahmet, ailesi ve yakınlarına sabr-ı cemil niyaz ediyorum. Kabri pür nur, mekanı cennet olsun." ifadelerini kullandı.