Haber Merkezi

21 Ağustos'ta Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kaybolan ve 19 gün sonra cansız bedeni bulunan Narin Güran, herkesin yüreğini yaktı.

Okulların yeniden açıldığı gün cansız bedeni toprağa verilen 8 yaşındaki Narin'i kim ya da kimlerin öldürdüğü ise araştırılıyor.

Bu kapsamda da amca Salim Güran, anne Yüksel Güran ve ağabey Enes Güran, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Tutuklanan şahıslar Narin'i öldürmediklerini söylerken, ağabey Enes Güran'ın kolundaki ısırık izine ilişkin rapor da tamamlandı.

RAPOR AÇIKLANDI

Enes Güran, kolundaki ısırığın, olay yaşandıktan sonra acısını belli etmemek üzere kendisi tarafından yapıldığını öne sürmüştü.

Adli Tıp İhtisas Kurulu'nun ağabey Enes Güran'ın kolundaki diş izi incelemesinde; izin kimlik tanısı için elverişli olmadığını açıkladı.

"İZ NARİN'İN KAYBOLDUĞU GÜN İLE UYUMLU"

Raporda, ağabey Enes Güran'ın kolundaki izin insan ısırığı ile uyumlu olduğu belirlendi. Yine raporda koldaki izin kaybolma günü ile uyumlu olduğu ifade edildi.

RAPORUN DETAYLARI

Çıkan adli tıp raporunda şu ifadelere yer verildi;

1-Enes Güran'ın sağ ön kolunda tarif ve tespit edilen yumuşak doku lezyonlarının lokalizasyonu, travmatik etkileri, rengi dikkate alındığında kurulumuzdaki muayene tarihi (27 Ağustos 2024) itibari ile gerçekleşme zamanının 3-6 gün (21-24 Ağustos 2024) ile uyumlu olduğu, anılan lezyonların mor renkli, ark (yarım daire/hilalvari) görünümlü, bütünlük arz eden kesintisiz lezyonlar olup tipik diş izlerine ait kesici kenar, derinlik gibi belirgin morfolojik özellikler içermediği, bununla birlikte mevcut lezyonların görünümü itibariyle, insan ısırık izi ile uyumlu olabileceği,

2- Adli Tip Kurumu Adli Bilişim ihtisas Dairesi Ses ve Görüntü inceleme şubesinin raporu, Yüksel Güran'a ait olduğu bildirilen ağız ve diş ölçü modelleri, Enes Güran'ın diş ve çene muayenesi ile alınan diş izleri, Narin Güran'a ait panoramik grafi, otopsi verileri, skopi görüntüleri ve fotoğraflardan elde edilen diş ve çene bulguları hep birlikte değerlendirildiğinde; Enes Güran'ın sağ ön kolundaki lezyonların Yüksel Güran, Enes Güran ve Narin Güran tarafından ısırılmak sureti ile meydana getirilmiş olabileceği, ancak Cumhuriyet Başsavcılığınızca sorulduğu üzere; söz konusu lezyonların ABFO (American Board of Forensic Odontology) kriterlerine göre ‘5 sonuçsuz’ kategorisinde olduğu, dolayısıyla diş izinden kimlik tespitine dönük özellikleri tanıya elverir ölçüde içermediği, sonuç olarak; eldeki tüm verilerle Enes Güran'ın, Yüksel Güran tarafından mı, Narin Güran tarafından mı, yoksa kendisi tarafından mı ısırılmış olduğu hususunda adli tıbbi açıdan kesin bir ayrım yapılamadığı, oy birliği ile mütalaa edilmiştir.