Haber Merkezi

Diyarbakır'da 19 gündür kayıp olan Narin Güran'dan dün acı haber geldi ve Narin'in cansız bedeni dere kenarında bir çuvalın içinde bulundu.

Narin'in cansız bedeninin bulunmasının ardından savcılık ve emniyet güçleri harekete geçti.

24 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Bölgede yoğun bir çalışma devam ederken Narin'in ölümüyle ilgili aynı aileden 24 kişi gözaltına alındı.

Narin'in annesi, babası ve amcası tutuklandı.

OLAYI SİLİNEN WHATSAPP MESALARI AYDINLATACAK

Olayla ilgili tutuklanan amca Salim Güran'ın, telefonunda yapılan ilk incelemede telefonundaki tüm WhatsApp mesaj ve arama kayıtlarını silmek için özel bir uygulama kullandığı tespit edilmişti.

Anne Yüksel Güran'ın da mesajları sildiği iddia edildi. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Başsavcılığı, silinen mesajların peşine düştü.

Başsavcılık, WhatsApp'ın merkezine yazı yazarak aile üyelerinin silinen yazışmalarını istedi. Bu mesajlar amcanın Narin ortadan kaybolmadan ve kaybolduktan sonra kimlerle ne yazıştığını ortaya koyacak.

WhatsApp'ın merkezinden bu yazıya cevap gelmesinin zaman alabileceği belirtiliyor.

GİZLİ TANIK CANSIZ BEDENİN BULUNMASINA YARDIMCI OLMUŞTU

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Tavşantepe köyünde kaybolduktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan 8 yaşındaki ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, can güvenliği nedeniyle kimliği saklı tutulan bir gizli tanık, küçük kızla ilgili ifade verdi.

Bunun üzerine baba Arif Güran'ın da alınan ifadesi ve gizli tanığın ifadelerinin ardından arama faaliyetleri, Tavşantepe köyü yakınında bulunan dere yatağında yoğunlaştırıldı.

Bunun üzerine cesedin bulunduğu bölgeye, Bağlar Jandarma Komutanlığı, Bağlar Asayiş Komando Bölük Komutanlığı, Jandarma Özel Harekât timleri, Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT), İstihbarat Şube Müdürlüğü, Köpek İz Takip Timi ve Su Altı Arama Kurtarma Timi'nin yanı sıra sağlık, AFAD, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su Altı Arama ekipleri ile ilçe belediyelerinden de arama kurtarma ekipleri sevk edildi.

İLK BULGULAR BOĞULARAK ÖLDÜRÜLDÜĞÜ YÖNÜNDE

Arama kurtarma ekipleri, ihbar üzerine dün sabah saatlerinde Eğertutmaz Deresi'nde yeniden bir arama gerçekleştirdi. Yapılan aramalarda, Narin Güran'ın cansız bedenine ulaşıldı.

Yapılan incelemelerde bir çuval içerisinde bulunan cesedin üzeri taşla ve ağaçlarla kapatıldığı tespit edildi. Yine olay yeri inceleme ekipleri tarafından yapılan incelemelerde, ilk bulgular boğularak öldürüldüğü yönünde olduğu ifade edildi.

KÖYE GİRİŞ-ÇIKIŞLAR KAPATILDI

Aynı bölgede daha önce 8 kez arama yapıldığı öğrenildi. Narin'in cansız bedenini bulan ekipler, olay yerinde incelemelerini tamamladıktan sonra detaylı otopsi için cenazeyi Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

Bu arada, olayın ardından jandarma köye giriş-çıkışları kapattı. Jandarma, köylülerin tek tek ifadesini alırken, Narin'in cesedinin bulunması köylüler arasında da büyük bir üzüntü ve şoka neden oldu.