ensonhaber.com

Dün A Milli Futbol Takımı'nun Avusturya'yı 2-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldiği maçta savunma oyuncusu iki gol kaydetti.

Demiral attığı gollerden sonrası 'bozkurt' işareti yaptı, bu hareket dünyanın gündemine oturdu.

UEFA soruşturma başlattı

yıldız oyuncu Merih Demiral, maç sonunda yaptığı 'bozkurt' işareti nedeniyle tarafından disiplin kuruluna sevk edildi.

Bir kesim rahatsız oldu

UEFA'nın skandal kararı sonrası Türkiye'den tepkiler ardı ardına gelirken hazımsız bir kesim ise Demiral'ın yaptığı hareketten rahatsızlıklarını dile getiriyor.

'MİT tırları davası'nda hapis cezasına çarptırılan firari Can Dündar, Demiral'ın bozkurt işareti yapmasından rahatsız olanlardan.

"Tek bir işaretle yüzde 100’ün sevincini yüzde 5’e indirdin"

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Dündar, "Tebrikler Merih! Tek bir işaretle yüzde100’ün sevincini yüzde 5’e indirdin." ifadelerini kullandı.

Bir açıklama da Nevşin Mengü'den

Dündar'ın tepkisine benzer bir tepki de muhalif gazeteci Nevşin Mengü'den geldi.

YouTube kanalında gündemi değerlendiren Mengü, Türk tarafının uluslararası organizasyonlarda hassas davranması gerektiğini söyledi.

"Sol yumruğunu havaya kaldırmak da bu millete ait bir işaret"

Nevşin Mengü, açıklamalarında şunları söyledi:

Sol yumruğunu havaya kaldırmak da bu millete ait bir işaret. Sonuçta 68 kuşağı da bu ülkenin evlatlarıydı. Bir kısmınız hataları oldu diye düşünebilirsiniz. Çalışkan, vatansever çocuklardı pek çoğu.

Böyle uluslararası organizasyonlarda, organizatörlerin bu hassasiyetlerini anlıyorum. Bunu yaptırsan Sırplar biz de Çetnik yapalım diyecek öteki Neo Nazi yapalım diyecek.