Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde çok sayıda mühimmat ele geçirildi
DHA

Türk Silahlı Kuvvetleri hain teröristlere göz açtırmıyor. Sınır bölgelerinde düzenlenen operasyonlarla PKK'lı teröristler kaçacak delik arıyor.

Kapana sıkışmış halde kaçmaya çalışan hain terör örgütüne güvenlik güçleri göz açtırmıyor.

Bugün Irak ve Suriye'nin kuzeyinde çeşitli operasyonlar düzenlendi. Bu operasyonlarda toplamda 17 terörist etkisiz hale getirildi.

Çok sayıda mühimmat ele geçirildi

MİLLİ Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde teröristlere ait bir sığınak tespit edildiğini ve çok sayıda mühimmat ele geçirildiğini duyurdu.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde yaptığı arama-tarama faaliyetinde, teröristlere ait bir sığınak tespit etti. Tespit edilen sığınakta; 14 adet RPG-7 roketatar anti-tank mühimmatı, 1 adet RPG-7 roketatar anti-personel mühimmatı, 30 adet 12.7 mm mühimmatı, 7 adet basma ey yapımı patlayıcı (EYP) düzeneği, 7 adet infilaklı fitil ile tuzaklanmış EYP düzeneği, 17 adet sevk fişeği, 16 adet Alpha-fire, 3 adet eriş mayını, 1 adet hilti ucu, 2 adet şemsiye, 2 adet jelikan, çok sayıda pil bloku ve EYP yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi" denildi

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)