ensonhaber.com

Türkiye'nin gündeminde Kayseri'de yaşanan olaylar var.

Gece saatlerinde Suriyeli bir şahsın 7 yaşındaki küçük bir kıza cinsel saldırıda bulunduğu haberiyle karışan şehirde, Suriyelilere ait araç ve iş yerleri ateşe verildi.

Şehirdeki tansiyon alınan önlemlerle düşerken Rasim Ozan Kütahyalı, yaşananları değerlendirdi.

Kirli bir provokasyon tezgahlandığını belirten Kütahyalı, oyuna gelinmemesi, Türkiye'nin tarihindeki katliam acılarının tekrar yaşanmaması gerektiğini söyledi.

"Bu iyi bir gidişat değil"

Kütahyalı şu ifadeleri kullandı:

"Kayseri'deki olaylar çok kötü. Bu iyi bir gidişat değil. Türkiye'nin geçmişinde o zaman içimizde göçmen yoktu; Maraş, Malatya, Çorum, Sivas katliamları var. Çok benzer manzaralar gördüm ve endişeyle Ensonhaber stüdyosuna geldim.

"Suç işlenmişse cezasını devlet keser"

Biz katliamları yaşamış bir ülkeyiz. Ne olursa olsun yapmayalım. Göçmenlerin içinden biri bir suç işlemiş. Devlet bunun cezasını keser, deport eder ya da hapishaneye tıkar. Bunun cezasını biz kesemeyiz. Bizim böyle bir hakkımız yok.

"Bu iş ciddi soruşturulmalıdır"

Ayrıca Organize Sanayi Bölgesi'nde göçmenler çalışıyor. 'Suriyeliler giderse Kayseri'de sanayi durur' diyen sevgili Kayserililerdir. Yapmayalım, provokasyonlara gelmeyelim. Bu iş ciddi soruşturulmalıdır. 7 kişi gözaltında, muhtemelen bu sayılar artacak.

"Çok kirli bir provokasyon"

Çok kirli bir operasyon bu, çok kirli bir provokasyon. Suç şahsidir. Suçu işleyen bedelini öder. Bundan ötürü bütün bir Suriyeli mahallesi yakılmaya kalkmasın. Bu pogromdur, cinayettir katliamdır, katliama gider kötüye gider. Türkiye yaşadı bunu.

"Göçmen düşmanlığını kışkırtan kim varsa bunun bedelini çok ağır ödeyecek"

O zaman mezhep çatışmaları üzerinden yaşadık. Alevi vatandaşlarımız çok acılar çekti. Yapmayalım. Bunu kışkırtan kim varsa, göçmen düşmanlığını kışkırtan kim varsa bunun bedelini çok ağır ödeyecek. Bundan kurtuluş yok.

Eğer göçmenler içinde suç işleyen varsa devlet cezasını keser, halk kesemez devlet keser. Lütfen bu Kayseri olayları hepimize ders olsun. Bu konuda halkımızı gaza getiren ırkçı provokasyon çeteleri için de gereken yapılsın.

Bu olayın ikinci kez yaşanmaması hepimizin mesuliyetidir."