Şahan Gökbakar'a kaçak yapı suçlaması: 10 yıla kadar hapis istemi
Haber Merkezi

Ünlü komedyen Şahan Gökbakar'ın Nitelikli Doğal Koruma Alanı'nda izinsiz yapılaşmaya gittiği tespit edildi.

Gökbakar ve iki kişi, bölgede kaçak yapı, güneş panelleri, su deposu ve ahşap iskele düzenlemeleri gerçekleştirdikleri gerekçesiyle soruşturma altında.

GÖKBAKAR KARDEŞLER VE Ç.Ö. HAKKINDA KAÇAK YAPI SUÇLAMASI

Turgut Mahallesi'nde kayıtlı, mülkiyeti Çamaşırhane Film Yapım A.Ş'ye ait taşınmazın Marmaris Belediyesi ile Muğla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ekiplerince kaçak (ruhsatsız) olması nedeniyle mühürlenmesinin ardından Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame, Marmaris Asliye Ceza Mahkemesine sunuldu.

İddianamede, şüpheliler Şahan Gökbakar, kardeşi Togan Gökbakar ve Ç.Ö'nün Marmaris İlçesi Turgut Mahallesi’nde bulunan taşınmazda kaçak olarak "güneş panelleri, su deposu ve mevcut iskeleyi ahşap kaplama" yaptıkları belirtildi.

3'ER YILDAN 10'AR YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

İddianamede, şüphelilerin "İmar Kirliliğine Neden Olma", "Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununun 65/1 maddesine muhalefet" ve "3621 Sayılı Kıyı Kanunun 15/1,4 maddesine aykırılık" suçlarından 3'er yıldan 10'ar yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünce yapı kayıt belgesi iptal edilen yapı, Marmaris Belediyesi ile Muğla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ekiplerince mühürlenmişti.