DHA

Piyade Binbaşı Osman Ayan, Pençe 1-2 Harekat Bölgesi’nde kalp krizi geçirip kaldırıldığı hastanede doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

Şehit Piyade Binbaşı Osman Ayan’ın cenazesi, sabahın erken saatlerinde askeri uçakla Süleyman Demirel Havalimanı’na getirildi.

Kara yoluyla götürüldüğü Senirkent Devlet Hastanesi'nin morguna konulan şehidin cenazesi, öğleye doğru helallik alınması için köydeki ailesinin evine getirildi.

TÖREN DÜZENLENDİ

Gözyaşlarıyla karşılanan şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, daha sonra köy meydanında hazırlanan tören alanına konuldu.

Düzenlenen törene Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu, Isparta Valisi Aydın Baruş, AK Parti Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, CHP Milletvekili Yalım Halıcı, MHP Milletvekili Hasan Basri Sönmez, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda kişi katıldı.

AİLESİ GÜÇLÜKLE AYAKTA DURABİLDİ

Şehidin babası Harun, annesi Gülümser, eşi Nazan ve kardeşi Elif Ayan, tören alanında zorlukla ayakta durdu.

Öğle namazının ardından cenaze namazını Isparta Müftüsü Muharrem Biçer kıldırdı.

Tören mangası tarafından bir süre omuzlarda taşınan şehidin cenazesi, top arabasına konularak bando eşliğinde götürüldüğü köy mezarlığında toprağa verildi.

İKİZ BABASIYDI

Şehit Piyade Binbaşı Osman Ayan’ın evli ve 10 aylık ikiz babası olduğu öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı (DHA)