
Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı Harekat Bölgesi'nde bölücü terör örgütü mensuplarınca bir üs bölgesine açılan taciz ateşinde ağır yaralanan Tankçı Uzman Çavuş Selçuk Kurt, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit düştü.
Helallik alındı
35 yaşındaki şehidin naaşı, bugün sabah saatlerinde memleketi Mersin’e getirildi.
Toroslar’ın Yalınayak Mahallesi'ndeki babaevi önünde helallik alınmasının ardından cenaze, tören için Yenişehir ilçesindeki Muğdat Camisi'ne götürüldü.
Ailesi ayakta durmakta zorlandı
Buradaki törene katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan ve Vali Ali Hamza Pehlivan, şehidin babası Zekeriya, annesi Hatice, eşi Ebru Kurt ile yakınlarına başsağlığı diledi.
İl Müftüsü Aydın Yığman'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Kurt'un naaşı, Şehir Mezarlığı'ndaki şehitliğe defnedildi.
Eşi ve oğlu kahramana veda etti
Şehidin annesi, eşi ve bazı yakınları tören sırasında Kurt'un Türk bayrağına sarılı tabutu başında gözyaşı döktü.
Törene şehidin 7 yaşındaki oğlu Ömer Faruk Kurt da katıldı.
















Daha Fazla Yorum Yükle
0 Yorum Yapılmış