AA & Ensonhaber

Geçtiğimiz gün Bosna Hersek'in orta ve güney kesimlerini gece saatlerinde vuran şiddetli sağanak, seli beraberinde getirdi..

Çok sayıda yerleşim yeri sular altında kalırken, yollar kapandı, evler elektriksiz kaldı..

felaketinde 18 kişinin cansız bedenine ulaşılırken, 40 kişi arama çalışmaları devam ediyor.

Çalışmalara Türkiye'den AFAD, Kızılay ve TİKA ekipleri de katıldı.

Ülkede selden en çok etkilenen Buturovic Polje ve Donja Jablanica'yı ziyaret eden AFAD Başkan Yardımcısı Hamza Taşdelen, selin yol açtığı hasarı ve etkilerini yerinde gördüklerini söyledi.

"Nehir yatağının yakınlarında bulunan 10 evin suların gelmesiyle yıkıldığını ve tahrip olduğunu gözlemledik." diyen Taşdelen, yerel yönetimlere barınmaya dair her türlü ihtiyacı karşılayabileceklerini söylediklerini anlattı.

60 KONTEYNER VE 100 JENERATÖR

Taşdelen, "Barınma anlamında 60 konteyner ve 100 jeneratör ulaştırma kararı aldık. Beraberimizde getirdiğimiz insani yardım malzemelerini de burada selden zarar gören Bosna Hersekli kardeşlerimize dağıtacağız." diye konuştu.

"TÜRKİYE OLARAK NE YAPILMASI GEREKİYORSA YAPMAYA HAZIRIZ, ÇOK GEÇMİŞ OLSUN"

Hasarın son derece büyük olduğuna dikkati çeken Taşdelen, selin geniş bir alanı etkilediğini belirtti.

Taşdelen, " olarak buraya ne yapılması gerekiyorsa yapmaya hazırız, bunu da ilgili makamlara ilettik. Çok geçmiş olsun." ifadelerini kullandı.

TÜRK HALKINA VE AFAD'A TEŞEKKÜR

Konjic Belediye Başkanı Osman Catic de öncelikle evsiz kalanlara kalacak yer sağlamak için çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Catic, arama kurtarma faaliyetlerinin sürdüğünü söyledi.

Türk halkına ve AFAD'a teşekkür eden Catic, AFAD'ın yardımı sayesinde vatandaşların başlarını sokabilecekleri yerlerinin olabileceğini dile getirdi.

Bu arada, AFAD'ın konteyner ve jeneratör gönderimine ilişkin teklifinin Federasyonu yönetimi tarafından kabul edildiği belirtildi.