Haber Merkezi

Kongresi'nin 105'inci yıl dönümü dolayısıyla dün Sivas'ta resmi tören düzenlendi.

Resmi tören, saat 10.00 itibarıyla Anıtı’na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Tören, daha sonra Atatürk Kongre Müzesi’nde devam etti.

ATATÜRK ANITI TÖRENE DAKİKALAR KALA TEMİZLENDİ

Çelenk koyma törenine dakikalar kala ise Atatürk Anıtı'nın belediye ekiplerince temizlediği görüldü.

Elindeki bir bez parçasıyla Atatürk Anıtı'nın baş kısmını temizlemeye çalışan bir işçinin görüntüleri, sosyal medyada gündem oldu.

MÜDÜR GÖREVDEN ALINDI

Görüntüler, Sivas Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Ömer Öztürk'ün başını yaktı.

Yönetim, Öztürk'ü görevden aldı.

Olay, Öztürk'ün görevden alınmasıyla yeniden gündemin ilk sıralarına yükseldi.

"PERSONELİN İDARİ GÖREVLERİNE SON VERİLMİŞTİR"

Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun, konuya ilişkin açıklama yaptı.

Uzun, yaptığı yazılı açıklamada, Sivas Kongresi'nin 105. yıl dönümü kutlamaları öncesi, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nın temizlenmesi çalışmaları esnasında kameralara yansıyan görüntü ve sonrasındaki sosyal medya paylaşımları üzerine açıklama yapma gereği duyduklarını belirtti.

Her yıl büyük coşkuyla kutlanan 4 Eylül etkinliklerinin bir parçası olan Atatürk Anıtı'na çelenk sunma törenleri öncesi bahsi geçen bölgenin büyük bir titizlikle temizlendiğini ve törene hazır hale getirildiğini vurgulayan Uzun, şunları kaydetti:

Ancak tören başlama saatine dakikalar kala Atatürk Anıtı'nın üst kısmında oluşan yeni bir leke nedeniyle hızlıca hareket eden temizlik personelimizin hareketleri yanlış anlaşılmaya meydan verecek şekilde basına yansımıştır. Personelimizin temizlik çalışmasının, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın aziz hatırasına saygısızlık olarak görülmesini kabul etmemiz mümkün değildir.

Öte yandan özellikle sosyal medyada çıkan bilgi kirliliğine son vermek ve ilk elden doğru bilgileri sizinle paylaşmak adına belirtmek isterim ki, ilgili personelimizin bağlı bulunduğu amirinin ve temizlik işleri müdürümüzün idari görevlerine son verilmiştir.

Herhangi bir personelimizin işten çıkarılması gibi bir durum asla söz konusu değildir. Aynı şekilde temizlik işlerinden sorumlu ilgili başkan yardımcımız da yanlış anlaşılmalara sebebiyet veren bu olay üzerine sorumluluk almış ve görevinden affını talep etmiştir.

Uzun, Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı Sivas'ta bu yıl üst düzeyde icra edilen etkinliklere gölge düşürmeyi amaçlayan paylaşım ve açıklamaları kınadığını belirterek, bilgileri dışında üretilen haberlere itibar edilmemesini istedi.