Somali'de yüzlere yansıyan acının fotoğrafı

Somali'de yüzlere yansıyan acının fotoğrafı

Tarihinin en büyük kıtlık ve açlık felaketlerinden birini yaşayan Somali'de Türk heyetinin yaşadığı acı anlar yürekleri dağladı.

Haberin fotoğrafları için tıklayın...

ERDOĞAN'IN YÜZÜNDEKİ O İFADE ÇOK ŞEY ANLATIYOR

Sanatçılar, iş adamlarıyla Somali'ye adeta çıkarma yapan Başbakan Erdoğan'ın karşılaştığı acı manzara adeta yüzüne yansıdı. Erdoğan'ın ölüm döşeğindeki çocuklara bakış anı ve yüzündeki o ifade aslında çok şey anlatıyordu.

Somali'de yaşananları en iyi özetleyebilecek olayı ise ATO Başkanı anlattı. Somali ziyareti dönüşü yaşadıklarını gözleri dolarak anlatan ATO Başkanı Bezci, izlenimlerini anlattı.

Somali'de yüzlere yansıyan acının fotoğrafı

SEVDİKLERİ BEBEK DE ÖLDÜ

Somali'ye giden Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, Başbakan Tayyip Erdoğan ile girdikleri bir çadırda küçük bir çocuğu gördüklerini ve bir süre ilgilendiklerini anlattı. Bezci, çocuğun 10 dakika sonra hayatını kaybettiğini söyledi. Naylon, kumaş artıkları ve çalılardan yapılan çadırların olduğu diğer kampları da gezdiklerini anlatan Bezci, "Bu kampların durumunu anlatmaya kelimeler yetmez. Derme çatma binalar ise kurşun deliklerinden geçilmiyor. Bunca açlık ve sefalet arasında Somali'de bir suç ekonomisinin olduğunu söylemek mümkün" dedi.