Haber Merkezi

AK Parti'de büyük değişim için bugün düğmeye basıldı...

Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), bugün toplandı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı başkanlığında AK Parti Genel Merkezi'nde toplanan MKYK'nın ana gündem maddesi ise takvimi oldu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İMZALADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nda, partiyi kongreye götürecek kararı imzaladı.

MART SONUNDA BÜYÜK KONGRE TAKVİMİ BELLİ OLACAK

MKYK'da kampsamlı bir sunum yapılırken, takvimin mart sonuna kadar yetişmesi bekleniyor.

21 Eylül itibariyle delege seçimlerine ilişkin takvim hazırlanacak. Ayrıca 12 Ekim'de de belde kongreleri yapılacak akabinde ise ilçe kongreleri de 12'de olacak. 93 kadar sürmesinin de söz konusu olduğu öğrenildi. 28 Aralık'ta il kongreleri başlayacak.

AK Parti kurmayları tarafından yeni dönemdeki siyasi faaliyetler ele alınacak. Eylül ayı içinde genel başkan yardımcıları, MKYK üyeleri de vatandaşlarla buluşacak.

YÜZDE 60’LIK DEĞİŞİM YAPILACAK

AK Parti kulislerinde, Büyük Kongre’de Erdoğan’ın yönetimde yüzde 60’tan fazla bir değişim yapacağı ifade ediliyor.

Erdoğan’ın A Takımı olan MYK’da birçok genel başkan yardımcısını değiştirebileceği, yerlerine ise güçlü siyasi söylemleriyle ön plana çıkan ve yeni parti politikası üretmede daha etkili ve aktif görev alabilecek isimlere görev verebileceği aktarılıyor.

Yine, kongrede İstanbul ve Ankara’nın da aralarında olduğu bazı önemli şehirlerde, il başkanları ve teşkilatlarının değişebileceği de belirtiliyor. Erdoğan’ın bu sürece ilişkin adımlarını, acele etmeden, kapsamlı ve ince eleyip sık dokuyarak atacağı aktarılıyor.