SON DAKİKA! Akın Gürlek, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na atandı
Haber Merkezi

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) kararnamesiyle, Yargıtay ve Danıştay üyelikleri için yapılan seçim sonrası boş kalan il ve ilçe başsavcılıkları ile başkanlıklara atamalar yapıldı.

HSK kararnamesine göre, Yargıtay üyeliğine seçilen Şaban Yılmaz'ın yerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek, Ferhat Kapıcı'nın yerine Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığına Semih Akgün, Ali Rıza San'ın yerine Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığına Halil Sezgin, Murat Boylu'nun yerine İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Başkanlığına Hazar Turan Alim getirildi.

İSTANBUL'UN YENİ CUMHURİYET BAŞSAVCISI AKIN GÜRLEK OLDU

Kararnameyle, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına; Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Üzeyir Karakülah ise Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığına atandı.

Ayrıca Danıştay üyeliğine seçilen Ahmet Cüneyt Yılmaz'ın yerine İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Başkanlığına Recep Yılmaz Korkmaz getirildi.

AKIN GÜRLEK KİMDİR?

Öte yandan 1982 yılında Nevşehir'de dünyaya gelen Akın Gürlek, 2005 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuştur.

Hakim olarak farklı il ve ilçelerde görev yaptıktan sonra, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı görevini yürütmekteydi.

1 Haziran 2022 tarihinde ise Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak atanmıştır. Akın Gürlek, evli ve bir çocuk babasıdır.