SON DAKİKA! Narin'in tutuklu amcası Salim Güran yeniden ifade veriyor
Haber Merkezi

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki evinden 21 Ağustos tarihinde Kur'an kursuna gitmek için çıkan ancak bir daha geri dönmeyen Narin Güran'ın cansız bedeni, 19 gün sonra bulundu.

Bir derede çuval içerisinde ve üzerine taş konulmuş halde cansız bedeni bulunan Narin'i kimin öldürdüğü de araştırılıyor.

AMCA YENİDEN İFADE VERECEK

Bu kapsamda anne de dahil olmak üzere 9 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilirken, 3 kişi adli kontrol şartıyla, 10 kişi ise serbest bırakılmıştı.

Son dakika haberine göre; Narin’in tutuklu amcası Salim Güran adliyeye sevk edildi. Yeniden ifadesi alınacak.

TELEFON KAYITLARINA ULAŞILDI

Gözler amca Salim Güran'ın telefon kayıtlarına çevrilmişti. Bugün o silinen bilgilere ulaşıldı. Ekiplerin incelemesi başlarken amcanın kendi kaydettiği ses kayıtları dikkat çekti. Son bilgilere göre o kayıtlara da ulaşıldı.

cinayetine ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan sürerken, tutuklu bulunan amca Salim Güran'ın olay günü telefonla 5 kez görüştüğü kişiye DHA ulaştı.

Amca Salim Güran'ın, en son 15.15'te okulun güvenlik kamerasına görüntüleri yansıyan Narin'in ortadan kaybolduktan sonra Antalya'daki bir cep telefonunu aradığı, 16.43 ile 17.59 saatleri arasında 1 saat 16 dakika içinde 5 kez görüştüğü saptandı.

HTS kayıtlarının incelenmesinde toplam 352 saniye konuşma yapıldığı görüldü.

Jandarma, Salim Güran'ın aradığı kişinin, Diyarbakır'da yaşayan amcasının oğlu Mehmet Şerif Güran olduğunu, 21 Ağustos günü Antalya'nın Kemer ilçesi Beldibi Mahallesi'ndeki bir otelde ailesiyle tatil yaptığını belirledi.

KÜRTÇE OLAN KAYITLAR TÜRKÇE'YE ÇEVİRİLECEK

Cinayete ilişkin soruşturmada Narin'in tutuklu amcası Salim Güran'ın telefon kayıtlarının çözülmeye başlandığı öğrenildi. Söz konusu telefon kayıtları için üç kişilik bilirkişi heyeti atandı. Yapılan çalışmayla Kürtçe olan telefon kayıtları Türkçeye çevrilecek.