Haber Merkezi

Türkiye, bu skandal ile sarsıldı!

‘Yenidoğan çetesi’ adı verilen bir çetenin, yeni doğan bebekleri özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk ederek bilinçli şekilde ölümlerine neden oldukları ortaya çıkmıştı.

Türkiye'nin konuştuğu yenidoğan skandalında yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ederken, konuya ilişkin yeni açıklamalar da geliyor.

Son açıklama ise, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan geldi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, BAKANLARDAN BİLGİ ALDI

Türkiye'nin yakından takip ettiği 'yenidoğan çetesi' adı verilen çeteye yönelik soruşturmayı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da yakından takip ediyor.

Bu kapsamda, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nu kabul etmiş ve bakanlardan konuya ilişkin detaylı bilgi almıştı.

Toplantı sonrası Altun, "Görüşmede Sayın Cumhurbaşkanımız son günlerde kamuoyunun gündeminde olan ve kendisinin de yakından takip ettiği konularla ilgili bakanlarımızdan detaylı bilgi aldı." açıklamasında bulunmuştu.

"SORUŞTURMA DERİNLEŞTİRİLDİ"

Türkiye'nin gündeminde geniş yankı uyandıran olaya ilişkin bir açıklama da, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan geldi.

Bakan Tunç, soruşturmanın derinleştiğini belirterek, devamında şöyle konuştu:

Bir soruşturma başlatıldı. İl Sağlık Müdürlüğümüz hem idari soruşturma başlattı hem de adli olarak başsavcılığa suç duyurusunda bulunuldu.
Hem maddi menfaat hem de bebeklerin ölümüne neden olma bakımından soruşturma derinleştirildi.

Teknik takipler, dinleme, CMK maddeleri çerçevesinde deliller toplandı. Savcılığımız sağlık müdürlüğü ile de irtibatta bulundu. Bebeklerle ilgili risk ortaya çıktığında da bu ilgili müdürlüğe bildirilerek onların korunması bakımından titiz davranıldı.

"TOPLAMDA 22 KİŞİ TUTUKLANDI"

Tespit edilen suçlar, suçlular bakımından yaklaşık 1 yıllık araştırma neticesinde 26 Nisan 2024'te 47 kişi gözaltına alındı. Bunlardan 4'ü doktor, 18'i hemşire, toplamda 22 kişi tutuklandı.
11'i doktor olmak üzere 25 kişi hakkında da adli kontrol kararı verildi.

Bu süreçte iddianame hazırlığı tamamlandıktan sonra iddianame mahkemeye sunuldu.

"CUMHURBAŞKANIMIZ BİZLERİ KABUL ETTİ"

Soruşturmada kararlılığa vurgu yapan Bakan Tunç, dün de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmelerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da "gerek idari gerek adli ne gerekiyorsa yapılması konusundaki kararlılığa" vurgu yaptığını belirtti.

Son olarak Bakan Tunç, şu sözleri sarf etti:

Mahkeme iddianameyi değerlendiriyor. İddialar, kişiler, kamuoyu tarafından görülecek. Şu anda bekleyeceğiz. Delilleri mahkeme iddianameyi kabul ettikten sonra göreceğiz. Türkiye Cumhuriyeti Devlet hiçbir zaman gerek kamu gerek özel hastanelerde bebeklerin ölümüne müsaade etmez. Kararlılığımızı sürdürmeye devam edeceğiz.

Dün de Sayın Cumhurbaşkanımız bizleri kabul etti. Soruşturmanın titizlikle devam etmesini, sorumlular varsa, gerek idari gerek adli ne gerekiyorsa yapılması konusundaki kararlılığını ifade etti.


Dün de Sayın Cumhurbaşkanımız bizleri kabul etti. Soruşturmanın titizlikle devam etmesini, sorumlular varsa, gerek idari gerek adli ne gerekiyorsa yapılması konusundaki kararlılığını ifade etti.